ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Γιάννης Αγγέλης: Καταγγελία για διαγραφή ανέργων από ΕΔΟΕΑΠ


O δημοσιογράφος Γιάννης Αγγέλης, πρώην μέλος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ και της ΕΣΗΕΑ, από την
παράταξη «Μέτωπο για την Ανατροπή στα ΜΜΕ» σε ανακοίνωσή του για τον ΕΔΟΕΑΠ και ..τους εκλογικούς καταλόγους αναφέρει:
"EΔΟΕΑΠ : Πρώτα διαγράφουμε τους άνεργους και τους επικίνδυνους και μετά πάμε για εκλογές…
Το ξεκαθάρισμα των εκλογικών καταλόγων στον ΕΔΟΕΑΠ, λίγο πριν τις εκλογές για το νέο ΔΣ του Ταμείου, τελικά ήταν η ευκαιρία για να φύγουν από την μέση οι «ανεπιθύμητοι» και οι «επικίνδυνοι».
Ποιοι είναι οι ανεπιθύμητοι; Μα ποιοι άλλοι; Οι άνεργοι και όσοι ως υπο-απασχολούμενοι δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί, εξακολουθούν να ζουν τον εφιάλτη της επισφάλειας από την μεγάλη σφαγή του κλάδου το 2012 – 2013 μέχρι και σήμερα.
Ανάμεσά τους συνάδελφοι που πλήρωσαν με εφιαλτικό αντίτιμο τους αγώνες τους για το δικαίωμα του κλάδου στην δουλειά και την αξιοπρέπεια.
Στόχος της εκκαθάρισης να αποκτήσουν οι «ημέτεροι» ένα μεγαλύτερο βάρος στο ηλεκτρονικό εκλογικό σώμα, ώστε, όπως κυνικά κόμπαζε συνδικαλιστικό στέλεχος στην συνέλευση της παράταξής του προχθές, να προσβλέπει στην υποστήριξη του 80% (!) όσων ψηφίσουν ηλεκτρονικά… Ο απόλυτος κυνισμός !
Και να σκεφτεί κανείς ότι η βασική αρχή της αυτοδιαχείρισης του Ταμείου, πριν από το καταστατικό πραξικόπημα που επέβαλε την παρουσία και το βέτο της εργοδοσίας στην διοίκησή του, ήταν η καταστατικά κατοχυρωμένη ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ προς τους συναδέλφους.
Δεν αρκούσε όμως μόνο αυτό. Έπρεπε να μείνουν χωρίς δικαίωμα ψήφου ή εκλογής και οι «επικίνδυνοι», πέρα από τους ανεπιθύμητους.
Έτσι με πρόσχημα τις αργές διαδικασίες (του ταμείου) για την ολοκλήρωση των ρυθμίσεων εξόφλησης χρεών από ανέργους, μέλη του Μετώπου για την Ανατροπή, που - τι σύμπτωση – εκλέγονται εδώ και χρόνια και είναι μέλη της διοίκησης της ΠΟΕΣΥ, τους απαγορεύτηκε να συμμετέχουν στις εκλογές!
Έξω λοιπόν οι ανεπιθύμητοι έξω και οι επικίνδυνοι !!!
Ζήτω λοιπόν οι ηλεκτρονικές ανεξέλεγκτες εκλογές, για την διασφάλιση της ολοκληρωτικής άλωσης του Ταμείου. Την άλωση από εκείνους που θα διασφαλίσουν την ισχυρή θέση της εργοδοσίας στην διοίκησή του και θα συνεχίσουν να «συρρικνώνουν» τον ΕΔΟΕΑΠ, κατά δύναμη και επιθυμία καναλαρχών και κυβέρνησης, στα μέτρα και τις ανάγκες της ιδιωτικοποίησης της Υγείας.
Γιάννης Αγγέλης
Μέτωπο για την Ανατροπή στα ΜΜΕ
(πρώην μέλος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ και της ΕΣΗΕΑ)".