ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Ελένη Σπανοπούλου / Εκλογές ΕΔΟΕΑΠ: Μετά λόγου γνώσεως για 7 υποψήφιους συναδέλφους μας


Από την Ελένη Σπανοπούλου λάβαμε και δημοσιεύουμε για τις εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ:

"Εκλογές ΕΔΟΕΑΠ / Μετά λόγου γνώσεως για 7 υποψήφιους συναδέλφους μας
Συνάδελφοι μου, σε όποιο Μέσο κι αν εργάζεστε, σε όποια ειδικότητα κι αν ανήκετε, σε όποια πόλη κι αν κατοικείτε , συνταξιούχοι ή άνεργοι ,ας δώσουμε στον ΕΔΟΕΑΠ τη Διοίκηση που του πρέπει και που μας αξίζει. Το κοινό μας σπίτι στην αρρώστια και τα γηρατειά ανήκει μόνο στους Ανθρώπους του και τις οικογένειες τους.
Το σώσαμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ & ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ, το 2018 ,μακριά από φοβικές, υβριστικές και διχαστικές συνδικαλιστικές πρακτικές τύπου Καρούτζου, Σταθάτου, Δαυλού, Ντελέζου. Της πιο …σύντομης και αποτυχημένης διοίκησης στην 50χρονη ιστορία του Ταμείου μας.
Σε αυτές τις εκλογές δεν είμαι υποψήφια. Δεν θα πάψω ,όμως, ποτέ να νοιάζομαι για το Ταμείο μας και τους ασφαλισμένους του. Στη διοίκηση του εργάστηκα σκληρά για 14 χρόνια και ήμουν η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ΔΣ , σε κρίσιμες ώρες (2009-2013) για την βιωσιμότητα του και για την Ελλάδα. Το έργο που παραδώσαμε ,η γνώση, η πείρα, η …πικρία που απόκτησα, άλλα και οι αθλιότητες που διαβάζω αυτές τις μέρες και άκουσα στη Γενική μας Συνέλευση, με οδηγούν να επικοινωνήσω μαζί σας , για να πω μερικές καθαρές κουβέντες:
• ΕΔΟΕΑΠ σημαίνει ΑΝΘΡΩΠΟΣ
• ΨΗΦΙΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που απόδειξαν ότι ομονοούν και συνεργάζονται αποτελεσματικά, πέρα και πάνω από παραταξιακές και πολιτικές ακόμη, διαφορές, χωρίς να βρίζουν και να συκοφαντούν για την καρέκλα μόνο .
• ΔΩΣΤΕ ΣΤΑΥΡΟ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ σε 7 τουλάχιστον υποψήφιους , γιατί χωρίς πλειοψηφία των 7 στα 11 μέλη του ΔΣ, κανένας Πρόεδρος δεν μπορεί να συγκαλέσει νόμιμη απαρτία και να διοικήσει. Θα είναι πάντα όμηρος ΚαρουτζοΔαυλών, που αποχωρούν από τις συνεδριάσεις και διαλύουν το Συμβούλιο. 
• Γνωρίζετε ότι το 2011 πρότεινα δημόσια την ασφαλιστική ενοποίηση του Κλάδου και λοιδορήθηκα… Το 2016 κατέθεσα την αναλυτική πρόταση μου για τη μορφή του νέου ΕΔΟΕΑΠ ΟΛΩΝ ΜΑΣ , που, με ελάχιστες διαφοροποιήσεις ,εγκρίθηκε από τις Ενώσεις μας, ψηφίστηκε από τη Βουλή και ισχύει (ν. 4498/2017). Σήμερα, τριάμισι χρόνια μετά, είμαστε όλοι ΜΑΖΙ, χάρη στον αγώνα του 2017 και την συστηματική, αποτελεσματική, εργώδη προσπάθεια της διοίκησης ν : Καπάκου, Νεστορίδη, Κουμπιά, Μιχαλίτση, Τάτση. Κράτησαν το Ταμείο όρθιο στη δύσκολη ώρα. Αναβάθμισαν ουσιαστικά, σύγχρονα και κυρίως, με διαφάνεια τις υποδομές, το προσωπικό και τις υπηρεσίες του. Για όλα τα παραπάνω και για να συνεχίσει ο ΕΔΟΕΑΠ των σκληρά εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων του Τύπου σε όλα τα ΜΜΕ να είναι αυτοδιαχειριζόμενο Ασφαλιστικό Ταμείο Πρότυπο. Κυρίως, όμως, μετά λόγου γνώσεως και αίσθημα ευθύνης, σας ζητώ να διασφαλίσετε τη συνέχεια σε όσα μας παρέδωσαν οι παλαιότεροι και όλοι ΜΑΖΙ να δώσετε ψήφο στους συναδέλφους :
  • ΚΑΠΑΚΟ Σταύρο, γιατί κράτησε το τιμόνι της Προεδρίας του σταθερά και με δημοκρατικό ήθος.
  • ΚΑΤΑΙΦΤΣΗ Σίμο για τα 15 χρόνια γνώσεων, εμπειρίας και σημαντικής προσφοράς του στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, αχώριστος , δίπλα στον αξέχαστο μας αντιπρόεδρο Παναγιώτη Νεστορίδη , αλλά και για τη Σαλονίκη μας!
  • ΚΟΥΜΠΙΑ Δημήτρη για την πορεία του, τον πολιτισμό και την ήρεμη δύναμη με την οποία άσκησε τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα
  • ΜΙΧΑΛΙΤΣΗ Νίκο γιατί μετέφερε στο ΕΔΟΕΑΠ τη αξία του θετικού μυαλού του ως επιστήμονα, το ήθος και την καλοσύνη που σημαδεύει την πορεία ολόκληρης της ζωής του στην ΕΡΤ .
  • ΜΠΕΡΕΔΗΜΑ Θέμη για την ειλικρίνεια και τις έντιμες αγωνιστικές του περγαμηνές σε όλες τις μεγάλες μάχες του Κλάδου.
  • ΦΩΚΙΑΝΙΔΗ Τάσο για τη στάση που κρατάει στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων της Περιφέρειας, σε Μακεδονία-Θράκη , αλλά και τον ντόμπρο χαρακτήρα του.
  • ΚΑΙ φυσικά, μια γυναίκα υποψήφια , την ΓΥΠΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ για την ευπρέπεια της παρουσίας της στη διοίκηση της ΕΣΗΕΑ και την Δημοσιογραφία, και για τη δυναμική μεγάθυμη προσωπικότητα της. 
Οι ασφαλισμένοι μέχρι το 2017 τους γνωρίζετε. Οι νεοεισερχόμενοι μετά το 2017 πρέπει να τους εμπιστευτείτε. Για να συνεχίσουμε όλοι, στη νέα εποχή του ΕΔΟΕΑΠ , ΜΑΖΙ! Με συναδελφικούς χαιρετισμούς ΕΜΜΕΝΕΙΝ, για τον Άνθρωπο μόνο

ΕΛΕΝΗ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Δημοσιογράφος, ΕΣΗΕΑ, ΑΜ 1139 τ. Πρόεδρος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ, Ομοσπονδίας Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων (ΟΑΤΥΕ), .Αντιπρόεδρος Διεθνούς Ομοσπονδίας Αλληλέγγυων Ταμείων ΑΙΜ (Βρυξέλλες)"