ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

«Ενωμένοι Δημοσιογράφοι»: Σταθερά στη προάσπιση των θέσεων εργασίας


Ανακοίνωση της παράταξης «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι»:
κφράζουμε την αντίθεσή μας στις αντεργατικές διατάξεις του νόμου για τα τηλεοπτικά κανάλια, οι οποίες συρρικνώνουν τις μόνιμες θέσεις εργασίας από 400, που προβλέπει ο σχετικός νόμος για την.. χορήγηση των αδειών λειτουργίας, σε 340, δίνοντας τη δυνατότητα στους εργοδότες να μεταφέρουν προσωπικό σε εταιρείες παραγωγής, με αποτέλεσμα να απολέσουν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Με αυτό τον τρόπο αμέσως χάνονται 360 θέσεις εργασίας για τους εργαζόμενους στα τηλεοπτικά μέσα όλων των ειδικοτήτων.
Για την παράταξη μας δεν δέχεται την μείωση των θέσεων εργασίας κάτι που τόνισε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και επικεφαλής της παράταξης μας Μαρία Αντωνιάδου στην αρμόδια συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής σήμερα Δεύτερα 8/2/2021.
Παραμένουμε προσηλωμένοι στην προστασία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Με αφορμή σχετικές διατάξεις του νομοσχεδίου οι «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» ζητάμε να ανοίξει επιτέλους ο διάλογος για τα πνευματικά δικαιώματα των δημοσιογράφων, που για μια ακόμα φορά καταπατούνται, αφού το νομοσχέδιο δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να χρησιμοποιούν το πνευματικό τους έργο και σε συμβεβλημένους σταθμούς, χωρίς καμία πρόβλεψη για τους εργαζόμενους.
Σε ότι αφορά τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, για τις αποδοχές προσώπων της ΕΡΤ Α.Ε. οι «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» ζητάμε από την Κυβέρνηση να θωρακίσει τα όρια των αμοιβών της Διοίκησης της ΕΡΤ ώστε να σταματήσει η σπατάλη σε αμοιβές και εξωτερικές παραγωγές, που οδήγησαν στο παρελθόν στο λουκέτο την ΕΡΤ και στην ανεργία τους εργαζόμενους σ’ αυτή.
Επίσης ζητάμε να καταβληθούν τα οφειλόμενα από τους ιδιοκτήτες στον ΕΔΟΕΑΠ άμεσα και να υπολογίζεται να καταβάλλεται το αναλογούν ποσοστό 2% απ’ όλα τις οικονομικές ενισχύσεις που λαμβάνουν από τα μέτρα στήριξης του Τύπου.
Συνάδελφοι, Οι «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» παραμένουν στη πρωτοπορία του αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας συνεχίζεται με διάλογο, προτάσεις και εγρήγορση για κινητοποιήσεις, όταν χρειαστεί.
Παραμένουμε σταθεροί στα όρια που θέτουμε και διεκδικούμε με συνέπεια τη διασφάλιση του δικαιώματός μας στην εργασία."