ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Eπίθεση με γκαζάκια στα γραφεία τριών εφημερίδων


Έκρηξη από γκαζάκια, που είχαν τοποθετήσει άγνωστοι στην είσοδο του κτιρίου στο Παγκράτι, όπου στεγάζονται τα γραφεία των εφημερίδων "Δημοκρατία", "Εστία" και "Espresso", σημειώθηκε, λίγο.. πριν από τις 3.30 τα ξημερώματα. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο.
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Καταδικάζει η ΕΣΗΕΑ:
"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση, σήμερα τα ξημερώματα, με εμπρηστικό μηχανισμό στο κτήριο που στεγάζονται οι εφημερίδες «Δημοκρατία», «Εστία», και «Espresso».
Οι επιθέσεις κατά εφημερίδων και οι απόπειρες εκφοβισμού των δημοσιογράφων είναι πράξεις αντιδημοκρατικές και έχουν ως στόχο τον πλουραλισμό και τη Δημοκρατία. Οι οπαδοί της τυφλής βίας, όμως, δεν θα πετύχουν τον στόχο τους.
Καλούμε την οργανωμένη πολιτεία να πράξει τα αναγκαία προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη."