ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Αυτός και η ύβρις


Αυτός που χαμογελάει ειρωνικά, όταν ο πολιτικός του αντίπαλος αναφέρεται στις σπουδές του στο ΕΜΠ, ένα χαμόγελο ανωτερότητας, έχω να πούμε στην τσέπη πτυχίο του Κολάμπια, άρα έχω το..

δικαίωμα να σας γ@μώ όχι μόνο τα λύκεια, αλλά και τα πανεπιστήμια.
Αυτός που παραδίνει τσουλουφηδόν από του βήματος της Βουλής ταξικά μαθήματα, εξηγώντας πως όταν κλείνει την πόρτα των ΑΕΙ σε δεκάδες χιλιάδες παιδιά και βάζει τον λύκο ειδικό φρουρό στον αμνό της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, τότε επιτελεί ταξική δικαιοσύνη.
Αυτός που δεν έχει περάσει ούτε έξω από ελληνικό πανεπιστήμιο, σπούδασε εκεί που σπούδασε με τα λεφτά και το όνομα του μπαμπά του, αλλά δεν διστάζει να δυσφημίζει τα ΑΕΙ της Ελλάδας, της δικής του χώρας, της χώρας που κυβερνά, ως πεδία ακόμα και βιασμών.
Αυτός που πριν δυο χρόνια αναρωτιόταν τι ενδιαφέρει έναν νέο άνθρωπο το 1963 και η δολοφονία του Λαμπράκη, αλλά τώρα επιστρατεύει εναντίον των σημερινών νέων τους νέους της Νεολαίας Λαμπράκη, που η παράταξή του συκοφάντησε, κυνήγησε, μάτωσε, δολοφόνησε.
Αυτός που έχει κηρύξει κάθε αντίδραση στην πολιτική του επικίνδυνη, όχι όπως οι πρόγονοί του για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, αλλά για τη δημόσια υγεία, και στέλνει τις υγειονομικές δυνάμεις των ΜΑΤ να σπάσουν κεφάλια διαδηλωτών, για να πατάξουν τον κορωνοϊό.
Αυτός που μεγάλωσε ακούγοντας τον πατριάρχη της δυναστείας να απευθύνεται στους αστυνομικούς της εποχής του με το ιστορικό "εσείς είστε το κράτος", δίνοντας έτσι πράσινο φως και υποκινώντας το όργιο αστυνομικής βίας που χαρακτήριζε την πρωθυπουργία του.
Αυτός και μόνο αυτός θα μπορούσε να ξεστομίσει χθες την ύβρι που ακούσαμε στη Βουλή: Στα πανεπιστήμια δεν μπαίνει η αστυνομία, αλλά η δημοκρατία! Γιατί αυτός, με τη διαδρομή, τις ιδέες, τις πράξεις του, είναι ο άνθρωπος που πιστεύει ότι μπορεί να κάνει την ύβρι κανονικότητα.
Αυτός, αυτό και προσπαθεί να κάνει. Η αστυνομία συνώνυμο της δημοκρατίας. Ένα και το αυτό. Και η δημοκρατία θεραπαινίδα των ειδικών φρουρών. Έτσι καταλαβαίνει τον ρόλο της αστυνομίας στη δημοκρατία. Αλλά και τον ρόλο της δημοκρατίας στην αστυνομία.
Αυτός, όπως όλοι αυτοί, δεν καταλαβαίνει το αρχαίο. Ότι την ύβρι ακολουθεί η Νέμεσις...

Θανάσης Καρτερός / Αυγή