ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Χάρης Μαυρουδής: Κάθε τέσσερις μήνες ψάχνουμε για δουλειά


“Κάνουμε θέατρο για την ψυχή μας αυτό έμαθα εγώ στο Θέατρο Τέχνης από τους δασκάλους μου κι αυτό πιστεύω”, είπε σήμερα ο Χάρης Μαυρουδής, μιλώντας στον ρ/σ Κόκκινο 105,5 και ..την Ευγενία Λουπάκη.
 “Ολοι ακούγαμε ή μαθαίναμε για τις βίαιες ή τις διαστροφικές συμπεριφορές διαφόρων παραγόντων του Θεάτρου", τόνισε ο δημοφιλής ηθοποιός . “Προσωπικά δεν έφτασα στο σημείο να υποστώ παρενόχληση, έφτασα όμως στο σημείο ν’ αναρωτιέμαι γιατί δεν πήρα το ρόλο, αφού στην οντισιόν είχαν πάει όλα περίφημα. Θεωρώ ότι με προστάτεψε το επώνυμό μου”, είπε ο Χάρης Μαυρουδής, “επώνυμο που δεν θέλησα βέβαια να εκμεταλλευθώ όταν σκεφτόμουν να δώσω στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου.
Εκείνη τη χρονιά ο πατέρας μου ο Νότης είχε γράψει τη μουσική στην κεντρική παράσταση του Εθνικού και υπήρχαν και στην επιτροπή φίλοι του. Αποφάσισα να δώσω στο Θέατρο Τέχνης, για δύο λόγους: Για να μην θεωρηθεί ότι με πήραν χαριστικά και για να ξέρω κι εγώ ότι σίγουρα άξιζα τη θέση. Και δεν το μετάνιωσα ποτέ.”
“Η νέα γενιά ηθοποιών και το Σωματείο μας, είμαστε αποφασισμένοι να ρίξουμε φως στο Θέατρο γιατί το Θέατρο είναι φως, ειπε χαρακτηριστικά ο Χάρης Μαυρουδής. “Ας μην ταυτίζουμε το Θέατρο με τις συμπεριφορές μερικών εξουσιαστών.
Και όσοι ρίχνουν ευθύνες στα θύματα γιατί τάχα δεν αντέδρασαν όταν έπρεπε, ας σκεφθούν ότι κάθε τέσσερις μήνες ζητάμε δουλειά! Εκτός αν έχεις την οικονομική δυνατότητα να έχεις δικό σου θέατρο ή δικό σου θίασο, άρα και εξουσία έναντι αυτού που σκέφτεται πώς θα επιβιώσει.”