ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Ενοχλημένη η ΝΔ μετά την παρέμβαση Τσίπρα για το πρόστιμο στην 80χρονη


Η αναλγησία της κυβέρνησης καλά κρατεί καθώς τη στιγμή που μοιράζει πρόστιμα χιλιάδων ευρώ σε πολίτες για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων ενάντια στο κορονοϊό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.. επιλέγει να αγνοεί επιδεικτικά τους νόμους, με το περίφημο φαγοπότι στην Ικαρία.
Τελευταία και πιο τρανταχτή περίπτωση το πρόστιμο 300 ευρώ σε ηλικιωμένη στη Λαμία που πούλαγε λαχανικά από τον κήπο της. Μετά το σάλο η κυβέρνηση άρχιζε να διαρρέει ότι το πρόστιμο θα διαγραφεί, χωρίς ωστόσο να έχει βγει κάποια επίσημη ανακοίνωση από την ΕΛ.ΑΣ., η οποία είναι και υπεύθυνη.

Ο Αλέξης Τσίπρας με παρέμβασή του ανέδειξε τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά της κυβέρνησης, σημειώνοντας: «Μια 80χρονη γυναίκα στη Λαμία, που προσπαθεί να ζήσει με αξιοπρέπεια, καλείται να πληρώσει πρόστιμο 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση. Την ίδια ώρα που ο περιοδεύων πρωθυπουργός γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τη δημόσια υγεία, τα έκτακτα μέτρα, αλλά και κάθε πολίτη αυτής της χώρας ξεχωριστά, που στερεί στοιχειώδεις ελευθερίες του για να τα τηρήσει».

Η ΝΔ δεν μπόρεσε να κρύψει για άλλη μία φορά τον εκνευρισμό της καθώς κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για «φθηνό λαϊκισμό».
Ειδικότερα, η ΝΔ αναφέρει: «Ο κ. Τσίπρας έσπευσε να κάνει ανάρτηση για πρόστιμο που επιβλήθηκε, ύστερα από καταγγελία, σε ηλικιωμένη κυρία στη Λαμία. Αν ρωτούσε λίγο, θα είχε πληροφορηθεί ότι το πρόστιμο είχε ακυρωθεί για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας, ύστερα από παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα πολύ πριν βγάλει ο κ. Τσίπρας την ανακοίνωσή του. Υπήρχαν μάλιστα και σχετικά δημοσιεύματα. Η εύκολη αντιπολίτευση δεν είναι αντιπολίτευση, αλλά φθηνός λαϊκισμός».


- από το avgi.gr