ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

«Η μαμά μου, ο καρκίνος και εγώ»


Σαββατοκύριακο με γαλλικές ταινίες πρώτης τηλεοπτικής προβολής, στην ΕΡΤ3. Το βράδυ του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου στις 22:00 θα προβληθεί η ταινία «Η μαμά μου, ο καρκίνος και εγώ» και.. το βράδυ της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου την ίδια ώρα, η κωμωδία «Χρυσή επέτειος».
«Η μαμά μου, ο καρκίνος και εγώ/Ma mère, le crabe et moi/My mum, cancer and me»
Η ταινία, που είναι βασισμένη στο βιβλίο της Anne Percin, αντιμετωπίζει το θέμα του καρκίνου, με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Η 14χρονη Τάνια αρχίζει να καταλαβαίνει πως τα αγόρια στο σχολείο την προσέχουν, την ίδια στιγμή που μαθαίνει πως η μητέρα της, Κατί, έχει καρκίνο του μαστού. Σε έναν αγώνα ενάντια στην ασθένεια, μητέρα και κόρη έρχονται πιο κοντά. Το νεαρό κορίτσι στηρίζει τη μητέρα του, με χιούμορ, ζωντάνια και συμπόνια. Και ενώ η Κατί αρνείται να εμπλακεί σε μια νέα ιστορία αγάπης που της προκύπτει, επειδή προσπαθεί να ξεπεράσει την ασθένειά της, η Τάνια την εκπλήττει θετικά.
Σκηνοθεσία: Yann Samuell
Πρωταγωνιστούν: Émilie Dequenne, Lorette Nyssen, Jérôme Robart

«Χρυσή επέτειος/Noces d’ or/Golden Wedding»
Για να γιορτάσουν τη χρυσή επέτειο γάμου του Οκτάβ και της Αλίξ, φίλοι και συγγενείς συγκεντρώνονται στο αρχοντικό τους για το Σαββατοκύριακο. Αλλά η Αλίξ έχει Αλτσχάιμερ και δεν θυμάται καν ότι είναι παντρεμένη. Ακόμα χειρότερα, εμφανίζεται με τον εραστή της, Φαρχάντ, έναν Ιρανό που πάσχει και αυτός από Αλτσχάιμερ. Ο προσβεβλημένος σύζυγος Οκτάβ αποφασίζει να κερδίσει πάλι την καρδιά της γυναίκας του.
Σκηνοθεσία: Nader T. Homayoun
Πρωταγωνιστούν: Alice Taglioni, Babak Hamidian, Hélène Vincent