ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Για να δούμε αν θα έχουμε καινούριες απεργίες...


Ο Χρήστος Ξανθάκης σχολιάζει όλα τα καυτά θέματα στο μιντιακό τοπίο

*Ως πρώην εργαζόμενος της «Ελευθεροτυπίας» που πήρε ένα μέρος (ένα ελάχιστο μέρος, αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ) από την αποζημίωσή του και τα δεδουλευμένα του, δεν μπορώ παρά να χαιρετήσω.. το γεγονός ότι προωθείται ανάλογη ρύθμιση και για τους πρώην εργαζόμενους του ΔΟΛ, της Ναυτεμπορικής και του Mega.
*Οι ενώσεις Τύπου και ΜΜΕ τα είπαν μια χαρά και την ποστάρω εδώ την ανακοίνωσή τους για να πάρουμε μια γεύση απ’ όσα παίζονται: «Η νομοθετική ρύθμιση που εντάχθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών και ψηφίστηκε από τη Βουλή την προηγούμενη Πέμπτη, έτυχε της αποδοχής της κυβέρνησης και ευρείας διακομματικής υποστήριξης, αποτέλεσμα της συντονισμένης προσπάθειας των Ενώσεων του κλάδου και των εκπροσώπων των εργαζομένων ώστε να πάψει η ταλαιπωρία των απλήρωτων συναδέλφων στα μέσα ενημέρωσης που έχουν τεθεί σε ειδική διαχείριση. Μετά την τελευταία θετική εξέλιξη καλούμε τον ειδικό διαχειριστή των ανωτέρω μέσων ενημέρωσης να συμμορφωθεί, τόσο με τις έως σήμερα εκδοθείσες δικαστικές αποφάσεις, όσο και με την νομοθετική ρύθμιση του θέματος, ώστε οι συνάδελφοι μας να λάβουν σύντομα ό,τι τους οφείλεται και να αποφευχθεί περαιτέρω άσκοπη ταλαιπωρία τους».

*Αλλά δεν λένε μόνο τα καλά οι ενώσεις, λένε και τα δυσάρεστα. Σε άλλη ανακοίνωσή τους, τα ρίχνουν στην κυβέρνηση για το νέο νομοσχέδιο της ραδιοτηλεόρασης, ως εξής: «Τα Δ.Σ. των Συνεργαζομένων Ενώσεων δεν μπορούν να συναινέσουν στην απώλεια 360 θέσεων εργασίας, προοπτική που δημιουργεί επισφάλεια στο σύνολο των εργαζομένων στα κανάλια με ολέθριες συνέπειες για την ποιότητα της ενημέρωσης και κατ’ επέκταση για την ίδια τη δημοκρατία. Είναι αδιαπραγμάτευτη για εμάς η διατήρηση των 400 θέσεων εργασίας σε κάθε τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας. Στη βάση αυτή: Ζητούμε να αποσυρθούν οι σχετικές διατάξεις. Απορρίπτουμε κάθετα την παραγωγή ενημερωτικού περιεχομένου από συνδεδεμένες ή ανεξάρτητες εταιρείες παραγωγής και παραμένουμε προσηλωμένοι στην προστασία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων».

*Βάλτε μέσα και τη δόση των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, βάλτε την παραχώρηση πνευματικού έργου σε συμβεβλημένους σταθμούς χωρίς καμία πρόβλεψη για τους εργαζόμενους, βάλτε και τις αυξήσεις σε ΕΡΤ και ΑΠΕ και το κοκτέηλ αρχίζει να γίνεται εκρηκτικό. Για να δούμε αν θα έχουμε καινούριες απεργίες, γιατί οι προηγούμενες βάλανε φρένο στον Πέτσα…

- από τη στήλη medioΠΙΛΑΦΟ στο newpost