ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Η εκδίκηση της είδησης: Όταν ο Πρετεντέρης ανακαλύπτει «πατάτα» στην Ικαρία

Οι επιτελείς των ΝΕΩΝ: Γ. Παπαχρήστος, Γ. Μαντέλας, Ιω. Πρετεντέρης

Ο Γιάννης Πρετεντέρης, 48 ώρες μετά το φιάσκο της Ικαρίας, είδε «Πατάτα», ο Γιώργος Παπαχρήστος είδε την κυβέρνηση «στο κανναβάτσο των social media» και η Καθημερινή είδε..«αυτογκόλ και άμυνα».
Τα δύο προηγούμενα 24ωρα ούτε τα «ΝΕΑ», ούτε η «Καθημερινή», ούτε βεβαίως τα κανάλια – πλην του Open – είχαν δει ο,τιδήποτε που να προσομοιάζει σε είδηση στην υπόθεση της Ικαρίας. Διότι μπορεί σήμερα ο Γιώργος Παπαχρήστος να γράφει στα «ΝΕΑ» ότι είναι η «τρίτη συνεχόμενη ημέρα που το γεύμα της Ικαρίας κυριαρχεί στην επικαιρότητα», η είδηση όμως που «κυριαρχεί» δεν αναφέρεται πουθενά αλλού στις σελίδες της εφημερίδας του. Και χθες υπήρχε μόνον μία en passant αναφορά στον «Μικροπολιτικό» υπό τον τίτλο «Μετωπικές για τον «συνωστισμό» στην Ικαρία», που πρόβαλε ως βασική είδηση ότι «το Μαξίμου θα κρατήσει χαμηλούς τόνους απέναντι στις αντιδράσεις για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ικαρία».
Καθ΄ότι όμως οι «χαμηλοί τόνοι» κάηκαν μέσα στο ναυάγιο των κυβερνητικών χειρισμών, στην κοινωνική οργή, και στην διεθνή προβολή του θέματος, σήμερα αναγκάστηκαν τελικά να ασχοληθούν, να αναγνωρίσουν την κυβερνητική «πατάτα», όπως έγραψε ο Γιάννης Πρετεντέρης και να απευθύνουν και συστάσεις προς το Μαξίμου.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Μητσοτάκης διέπραξε πατάτα στην Ικαρία» γράφει ο Γιάννης Πρετεντέρη στην στήλη του στα ΝΕΑ: «Οχι για όσα έκανε ή δεν έκανε κατά την επίσκεψή του στο νησί. Αλλωστε θα του ήταν εύκολο να αντιτάξει ότι η αντιπολίτευση όχι μόνο δεν έχει ποτέ αποδοκιμάσει αντίστοιχες συμπεριφορές αλλά έχει τουναντίον παροτρύνει και καλύψει εκατοντάδες διαδηλωτές που συνωθούνται χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης στα Προπύλαια κι αλλού.
Η πατάτα ήταν ότι πρόσφερε δωρεάν έναν αντίλογο στην αντιπολίτευση.
- από κείμενο της Μαρίνας Αλεξανδρή στο TVXS