ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Το Πρώτο Πρόγραμμα τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου


Το Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου με ένα ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ και ένα ολοήμερο αφιέρωμα, σε έρευνα και παρουσίαση του.. δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Θωμά Σίδερη.
Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021, από 15:00 έως 16:00, θα μεταδοθεί το ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ «Με τις φωνές των Προέδρων» στο πλαίσιο της εκπομπής «Αφύλαχτη Διάβαση».
Δύο πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας «συναντώνται» στον αέρα του Πρώτου Προγράμματος. Ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θυμάται τη θητεία του στην Ντόιτσε Βέλλε και ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου, σε ζωντανή σύνδεση από τη Μεγαλόνησο, θυμάται τις εκπομπές του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βουδαπέστης. Παράλληλα, θα μεταδοθεί και η αποκλειστική συνέντευξη του Μιχάλη Στυλιανού, εκφωνητή και παρουσιαστή της θρυλικής ελληνόφωνης εκπομπής της γαλλικής ραδιοφωνίας «Εδώ Παρίσι».
Το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021, θα μεταδοθεί ένα μοναδικό ολοήμερο αφιέρωμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου, με ηχητικά τεκμήρια που ακούγονται για πρώτη φορά υπό τον γενικό τίτλο, «Οι ελληνόφωνοι σταθμοί του εξωτερικού».
Πρόκειται για δέκα ένθετα στα οποία ακούγονται αποσπάσματα από ελληνόφωνες εκπομπές από τους ραδιοσταθμούς: Ράδιο Τίρανα, Ράδιο Σόφια, Ράδιο Βουκουρέστι, Ράδιο Μόσχα, Ράδιο Βουδαπέστη και από τις ελληνικές υπηρεσίες του BBC, της Deutsche Welle και της Δημόσιας Γαλλικής Ραδιοφωνίας. Το χρονικό εύρος των εκπομπών καλύπτει το δεύτερο μισό του προηγούμενου αιώνα.
Τα δέκα ένθετα θα μεταδοθούν το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021, από τις 8:00 έως τις 18:00, αμέσως μετά το τέλος μετάδοσης των δελτίων ειδήσεων και της μεσημβρινής ραδιοεφημερίδας.
Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα: 91.6 και 105.8!