ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Εισήγηση λοιμωξιολόγων για γενικό lockdown στις 7 Νοεμβρίου

Πρόταση για γενικό lockdown 15 ημερών μέσα στον Νοέμβριο βρίσκεται πάνω στο τραπέζι των επιλογών της κυβέρνησης, σύμφωνα με πληροφορίες του Tvxs.gr.
Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την πορεία της πανδημίας, την Τρίτη, και με φόντο την ανακοίνωση των 1.259 κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο, υπήρξε η εισήγηση από την πλευρά.. των επιστημόνων για γενικό lockdown από τις 7 έως τις 25 Νοεμβρίου. Η πρόταση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του Tvxs.gr, δεν απορρίφθηκε από την κυβέρνηση. Το Μαξίμου φέρεται να την εξετάζει σε περίπτωση που δεν αποδώσουν τα νέα μέτρα.
Υπενθυμίζεται, ότι ακριβώς στις 7 Νοεμβρίου λήγει η 15θήμερη ισχύς των μέτρων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του στις 22 Οκτωβρίου, με έναρξη από το περασμένο Σάββατο, με την καθολική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους και την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα (00:30), στις περιοχές επιδημιολογικού επιπέδου 3 και 4, μεταξύ αυτών και στην Αττική.
Στο τραπέζι υπάρχουν ακόμη τρία νέα μέτρα, τα οποία ενδεχομένως να επιβληθούν τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του καθηγητή μικροβιολογίας και μέλους της επιτροπής κατά της πανδημίας, Αθανάσιου Τσακρή στον Σκάι, τα μέτρα που εξετάζονται είναι:
  • Να μειωθεί το ωράριο λειτουργίας στην εστίαση και να κλείνουν εστιατόρια και μπαρ πριν από τις 24:00 που ισχύει σήμερα,
  • Να ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα και άρα πριν από τις 24:30 που είναι σήμερα
  • Να αυξηθεί η τηλεργασία.