ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Γιατί ο Μαυρίδης κλείνει τον «Φιλελεύθερο»

«Φίλε Παναγιώτη (Λάμψια) ξέρω ότι έκανες ό,τι μπορούσες...»


Το Σάββατο θα κυκλοφορήσει το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας «Φιλελεύθερος». Αυτό αναφέρει σε κείμενό του στο liberal.gr o εκδότης της εφημερίδας Θανάσης Μαυρίδης επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση για αναστολή έκδοσης και του εβδομαδιαίου «Φιλελεύθερου»:
ε αυτές τις περιπτώσεις οι άνθρωποι αναζητούν τα αίτια της.. αποτυχίας. Είναι βαθιά ανθρώπινο να ρίχνουν το φταίξιμο δεξιά και αριστερά. Ας ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, ότι δεν μας φταίει κάτι. Απλά δεν «πήγε». Προσπαθήσαμε σκληρά, αλλά δεν τα καταφέραμε. Το καλό είναι ότι δεν αφήνουμε πίσω μας υποχρεώσεις σε εργαζόμενους, σε ασφαλιστικά ταμεία, στο δημόσιο και προμηθευτές. 
Πιστεύουμε ότι σε αυτά τα τρία χρόνια που είμαστε κρεμασμένοι στο περίπτερο αφήσαμε το δικό μας αποτύπωμα στον χώρο. Και πολλές φορές κάναμε περισσότερο θόρυβο από το μπόι μας. Αλλά ο θόρυβος δεν φέρνει έσοδα. H Covid -19 «σκότωσε» τις τελευταίες μας ελπίδες. Η ραγδαία πτώση των διαφημιστικών εσόδων μας υποχρέωσε να αναθεωρήσουμε τα σχέδιά μας. Δεν θα μπορούσα προσωπικά να συνεχίσω μία επιχειρηματική προσπάθεια που θα άφηνε απλήρωτους τους εργαζόμενους για πέντε ή έξι μήνες και κάθε βράδυ θα παρακαλούσα τους αγίους να μην ξυπνήσει το πρωί ανάποδα ο κ. Πιτσιλής ή όποιος στη θέση του και αποφασίσει να ζητήσει τα χρήματα του δημοσίου.(...)
Κακό είναι που τα έντυπα κλείνουν. Κακό είναι που οι κυκλοφορίες κατρακυλάνε. Μία χώρα σαν την Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει χωρίς εφημερίδες. Και μη ρίξει κανείς το ανάθεμα στην παγκόσμια κρίση του Τύπου. Είναι άλλο πράγμα να έχει μία αγορά μείωση της τάξης του 20% ή του 30% και άλλο το 90%. Ο κόσμος μας δεν θα είναι καλύτερος χωρίς την Καθημερινή, το Βήμα, το Πρώτο Θέμα ή την ΕΦΣΥΝ. Μην πυροβολείτε τις εφημερίδες. Διαβάζετε, είναι υγιεινό. Για τους αναγνώστες, αλλά και για την ίδια την Δημοκρατία μας.
(...) Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν αυτή την προσπάθεια. Όσους μας στάθηκαν δίπλα αυτά τα δύσκολα τρία χρόνια. Κάναμε πολλούς νέους φίλους. Και σε όλους αυτούς έχουμε να πούμε ότι ο αγώνας μας για την ενημέρωση συνεχίζεται. Θέλω να ευχαριστήσω τον Παναγιώτη Λάμψια που είχε την διεύθυνση της εφημερίδας. Φίλε Παναγιώτη ξέρω ότι έκανες ό,τι μπορούσες. Προσπαθήσαμε σκληρά να κρατήσουμε όρθιο το φύλλο. Αλλά ίσως η ίδια η ζωή μας ξεπερνά τελικά, εμάς που αγαπήσαμε το χαρτί, που μάθαμε αυτήν την δουλειά στο μάρμαρο. Ένα τεράστιο ευχαριστώ, τέλος, στους εργαζόμενους. "