ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

«Κατάντια για την ενημέρωση τα "σκονάκια" του Μαξίμου»

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην αντιμετώπιση της πανδημίας εξαπολύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας παράλληλα λόγο για κατευθυνόμενη από το Μαξίμου ενημέρωση. Σε ανάρτησή του στο Facebook σημειώνει: «Την ώρα που έχει χαθεί ο έλεγχος, τόσο στην υγειονομική όσο και στην οικονομική κρίση, ο κ. Μητσοτάκης ασχολείται με το να δίνει εντολές.. στο φιλοκυβερνητικό Τύπο για επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και σε εμένα προσωπικά. Προφανώς και δεν με αγγίζουν. Είναι όμως ντροπή για την κατάντια της ενημέρωσης αλλά και για τον εκφυλισμό της ελευθεροτυπίας και της δημοκρατίας. Όσα σκονάκια, όμως, και να στείλει ο κ. Μητσοτάκης στα Μέσα που τον λιβανίζουν, δυστυχώς - για όλους μας - οι πολίτες βιώνουν πλέον καθημερινά τις πληγές από τις δραματικές επιπτώσεις της αδράνειάς του».

«Με ψέματα δεν προστατεύεται η Δημόσια Υγεία»
Από την πλευρά της η Νατάσα Γκαρά, αν. Τομεάρχης Ενημέρωσης, Επικοινωνίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο για τη νέα λίστα Πέτσα και τα δύο εκατ. ευρώ στα κανάλια: "«Το πεδίο της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών δεν προσφέρεται για μικροκομματική αντιπαράθεση», ανέφερε ο κ. Πέτσας απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα λίστα Πέτσα 2.000.000 ευρώ. Θα συμφωνήσουμε απόλυτα μαζί του. Η υγεία, η ασφάλεια και η στήριξη των πολιτών δεν προσφέρεται ως πεδίο μικροκομματικής αντιπαράθεσης, ούτε ευκαιρία για χρηματοδοτήσεις «σιωπής» στα κανάλια. Του προτείνουμε να δει τα πρακτικά της Βουλής από τη συζήτηση του σχετικούΝομοσχεδίου και να διαπιστώσει ότι και τότε οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν αντιδράσει έντονα. Επιμένει να ψεύδεται, όπως συνηθίζει."

Aναλυτικά η ανάρτηση Τσίπρα στα σόσιαλ μίντια:


Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, είπε:
«Ο κ. Τσίπρας έκανε ανάρτηση για να πει ότι δήθεν “ο κ. Μητσοτάκης δίνει εντολές στον φιλοκυβερνητικό Τύπο”. Εξ’ ιδίων ας μην κρίνει τα αλλότρια.
Γιατί αυτό που εμφανίζει ως δήθεν γραμμή ο κ. Τσίπρας, είναι όσα είπε δημόσια ο Πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, χαρακτηρίζοντας συστηματική και απαράδεκτη τη στοχοποίηση του καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα.
Ο κ. Τσίπρας ας αφήσει τις υπεκφυγές και ας απαντήσει ευθέως: Kύριε Τσίπρα επικροτείτε την επίθεση που δέχεται από βουλευτές σας και από το κόμμα σας ο κ. Τσιόδρας;».

Ν. Ηλιόπουλος: Ο Στ. Πέτσας πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη

Με μία καυστική δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος σχολιάζει το «ραβασάκι» της κυβέρνησης στα φιλικά προς αυτή ΜΜΕ.
«Θέλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια σε μία σειρά από φιλοκυβερνητικά Μέσα που δεν αναπαρήγαγαν αυτολεξεί το «σκονάκι» του Μεγάρου Μαξίμου για επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και τον κ. Τσίπρα, αλλά τουλάχιστον το επεξεργάστηκαν ως δικό τους ρεπορτάζ για να μην εκθέσουν τον κ. Πέτσα» αναφέρει ο Ν. Ηλιόπουλος και προσθέτει:
«Όσο για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη, όταν κάνεις αρχισυνταξία στον μισό Τύπο και έχεις καταστρατηγήσει κάθε έννοια ελευθεροτυπίας, συμβαίνουν και ατυχήματα και εκτίθεσαι.
Καλούμε την κυβέρνηση να συνέλθει επιτέλους. Οι ευθύνες της Πολιτείας για το σημερινό χάος με την πανδημία και την ανετοιμότητα της χώρας και του ΕΣΥ για το αναμενόμενο δεύτερο κύμα είναι τεράστιες. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και το μόνο που δεν είναι σοβαρό είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που ασχολείται μόνο με την επικοινωνία».

Το «Πρώτο Θέμα» απαντά στον Τσίπρα:
"“Μας λείψατε!…”
Το Πρώτο Θέμα δέχτηκε σήμερα μία νέα επίθεση από τον κ.Τσίπρα, 15 μήνες από τοτε που ο ΣΥΡΙΖΑ απώλεσε την εξουσία.
Αφορμή μία ανακοίνωση της κυβέρνησης, την οποία δημοσίευσε αυτούσια το protothema.gr, όσον αφορά το τι η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι συζητήθηκε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου για την πανδημία. Στο τέλος του ενημερωτικού αυτού σημειώματος, οι (κυβερνητικοί) συντάκτες του, τόνιζαν ότι -προφανώς στην κυβέρνηση- «δίνουμε έμφαση στην στήριξη του Τσιόδρα έναντι των επιθέσεων που δέχεται από τον Τσίπρα κλπ.».
Την τελευταία αυτή παράγραφο, την ερμήνευσε ο κ. Τσίπρας κατά το δοκούν, ότι δήθεν εμείς παίρνουμε γραμμή από την κυβέρνηση για να χτυπήσουμε τον ίδιο στο θέμα του λοιμωξιολόγου κ.Σωτήρη Τσιόδρα.
Τί γραμμή να πάρουμε όμως, αφού τα είπε όλα επισήμως ο πρωθυπουργός στην ομιλία του περί Τσιόδρα και αναρτήθηκαν σε όλα τα media; Και τι φαεινότερο του ηλίου ότι ήταν γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης η επίθεση στον Τσιόδρα, όταν επισήμως τοποθετήθηκε ο Νίκος Παππάς και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης;
Κατ’ αρχήν, ένα πρώτο σχόλιο. «Καλώς τον κ.Τσίπρα», καιρό είχαμε να ακούσουμε κάτι (κακό, όπως πάντα) απ’ αυτόν για εμάς και είχαμε αρχίσει να ανησυχούμε ότι… ή κάτι συνέβη (καλά να είναι ο άνθρωπος, χτύπα ξύλο) ή κάτι λάθος κάνουμε εμείς (αυτό μεταξύ μας, μάλλον είναι πιο πιθανό). Να σας πούμε και την αλήθεια, μας έλειψε τόσους μήνες… Καιρό είχε να μας επιτεθεί, κάτι να πει ή να γράψει, αφού όταν ήταν κυβέρνηση, μας είχε – αυτός και όλο το κράτος και το παρακράτος του- στο στόχαστρο, ακόμα και σε στιγμές πολύ δύσκολες για εμάς, στιγμές πόνου και θλίψης, λόγω θανάτου. Στιγμές που συνήθως σέβεσαι ακόμα και τον χειρότερό σου εχθρό.
Έχουμε λοιπόν να πούμε, έτσι απλά και χωρίς πάθος ή επιθετική διάθεση, τζάμπα «το πέσιμο» στο Πρώτο Θέμα «αγαπητέ μας κ.Τσίπρα». Αν περιμέναμε να πάρουμε γραμμή από τη ΝΔ… θα είχαμε χρεωκοπήσει και δεύτερον μπορεί και να κυβερνάγατε ακόμα (εντάξει, μην το πάρετε αυτό τοις μετρητοίς, δεν ψωνιστήκαμε και τόσο!).
Πάντως, όπως θα έχετε προφανώς παρατηρήσει, αυτά τα Μέσα που καταγγέλλετε σήμερα ως «πετσοταϊσμένα» (ομολογώ βρίσκω πολύ ευρηματική τη λέξη του κ.Πολάκη), είναι τα ίδια ακριβώς Μεγάλα Μέσα που μπαινόβγαιναν στο γραφείο σας, επί θητείας σας στο Μέγαρο Μαξίμου. Κανάλια, εφημερίδες και κάτι σάιτ που (το) στριφογυρνάνε αναλόγως τον… καιρό (και το ταμείο). Δεν είμαστε εμείς αυτοί που «ξερογλειφόμαστε» έξω από κανένα πολιτικό γραφείο κύριε Τσίπρα, ούτε πριν, ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον θα γίνει αυτό. Αυτά τα έχουμε λυμένα χρόνια τώρα, άλλωστε είναι και στάση ζωής που μερικοί εξ ημών δεν αλλάζουν.
Ίσως κάτι πήγατε να καταλάβετε επ’ αυτού, αλλά μάλλον το… γινάτι βγάζει μάτι. Επί της ουσίας τώρα. Αν θέλατε να μην σας χρέωνε ο Μητσοτάκης (ή όποιος άλλος) τις επιθέσεις στον λοιμωξιολόγο Τσιόδρα, ας μαζεύατε τους δικούς σας. Ο Παππάς εκεί δίπλα σας δεν είναι;
Υ.Γ. Αλήθεια, τώρα «κατάντησε η δημοσιογραφία και η ελευθεροτυπία»;"

Liberal: Μια οφειλόμενη συγνώμη
To Liberal ζήτησε συγγνώμη για το non paper που δημοσίευσε. Αναλυτικά:
"Το liberal.gr μετέφερε λάθος πληροφόρηση ότι κατά την σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την στοχοποίηση του Σωτήρη Τσιόδρα, κατονομάζοντας ως υπεύθυνο για αυτήν, προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα.
Το liberal.gr διόρθωσε άμεσα το λάθος και δηλώνει ότι σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε ο σκοπός της παραπληροφόρησης. Κατανοούμε τον κ. Τσίπρα καθώς και εμείς υπήρξαμε πολλές φορές θύματα παραπληροφόρησης χωρίς να γίνουν μάλιστα στην συνέχεια οι απαραίτητες διορθώσεις. Ζητούμε συγνώμη από τον κ Τσίπρα και τους αναγνώστες μας."