ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Πέθανε ο Σον Κόνερι

Πέθανε ο πολυβραβευμένος ηθοποιός και παραγωγός ταινιών ηθοποιός Σον Κόνερι σε ηλικία 90 ετών. Ηταν ευρύτερα γνωστός ως ο πρώτος επίσημος ηθοποιός που υποδύθηκε τον Τζέιμς Μποντ.
Πρωταγωνίστησε σε επτά συνολικά ταινίες Μποντ, ενώ στην πολυετή καριέρα του κατέκτησε πληθώρα βραβείων και διακρίσεων, ανάμεσά τους Όσκαρ, Χρυσές Σφαίρες και BAFTA.
Το 1987 κέρδισε το Όσκαρ Β' Ανδρικού ρόλου στην ταινία.. Οι Αδιάφθοροι (The Untouchables), ενώ τον Ιούλιο του 2000 χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β'.
Ο Σερ Τόμας Σον Κόνερι γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου του 1930 στο Φάουντενμπριτζ στο Εδιμβούργο και μεγάλωσε σε φτωχή οικογένεια με μητέρα καθαρίστρια και πατέρα εργάτη σε εργοστάσιο. Ο πατέρας του ήταν Καθολικός με ιρλανδο-σκωτική καταγωγή, ενώ η μητέρα του ήταν Σκωτσέζα Προτεστάντισσα.
Το πρώτο του επάγγελμα ήταν γαλατάς στο Εδιμβούργο. Ακολούθως κατατάχθηκε στο Βασιλικό Ναυτικό, αλλά απολύθηκε λόγω προβλημάτων υγείας και επέστρεψε στην παλιά του δουλειά κάνοντας διάφορες εργασίες όπως οδηγός λεωφορείου, εργάτης, μοντέλο για το κολλέγιο Καλών Τεχνών του Εδιμβούργου, στιλβωτής φερέτρων και μπόντι μπίλντερ.
Η εντυπωσιακή άνοδος του Κόνερι έγινε με τον ρόλο του μυστικού πράκτορα Τζέιμς Μποντ. Συνολικά πήρε μέρος σε επτά ταινίες Μποντ. Οι έξι ήταν παραγωγής της EON και μία ήταν ανεπίσημη αναπαραγωγή του Thunderball από την Warner Bros.
Ο Σον Κόνερι είχε συγκλονιστικές ερμηνείες και στις ταινίες όπως «Το Κυνήγι του Κόκκινου Οκτώβρη», «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία» αλλά και «Ο Βράχος».