ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Οι κυκλοφορίες των εφημερίδων για την πρώτη Λίστα Πέτσα, τι ακριβώς ήταν; Πέτσινες;

Ο Χρήστος Ξανθάκης σχολιάζει όλα τα καυτά θέματα στο μιντιακό τοπίο.

* Πώς θα βγει η βδομάδα, πως θα βγει ο μήνας, πως θα βγει η χρονιά δίχως μια Λίστα Πέτσα;
Ορίστε λοιπόν, στη διάθεσή σας, έτοιμη την έχουμε. Η σχετική απόφαση δημοσιεύτηκε μέσα στη μαύρη νύχτα και, μεταξύ άλλων,.. αναφέρει ότι θα γίνει απευθείας ανάθεση για το "σχέδιο εκστρατείας επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών".
* Ως εξής για να είμαστε και ακριβείς:
«1. Η ανάθεση της παροχής των υπηρεσιών επικοινωνίας και ενημέρωσης σε ανάδοχο θα πραγματοποιηθεί από την Προεδρία της Κυβέρνησης κατ’ εφαρμογή της περ. γ) της παρ. 2 του άρθρου 32 του ν. 4412/2016, και κατά παρέκκλιση ειδικότερων διατάξεων που αφορούν στην ανάθεση σχετικών υπηρεσιών.
2. Η Προεδρία της Κυβέρνησης ως αναθέτουσα αρχή θα απευθύνει πρόσκληση σε διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση σε τρεις τουλάχιστον οικονομικούς φορείς εγνωσμένου κύρους εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες διαφήμισης και επικοινωνίας για την υποβολή προσφοράς».
* Ο ανάδοχος θα λάβει 148.800 ευρώ και η διάρκεια της σύμβασής του ορίζεται ως τις 10 Δεκεμβρίου του 2020.
* Όσο για τα κανάλια (ιδιωτικά και ΕΡΤ) θα τσιμπήσουν 1.851.200 ευρώ, για να φτάσουμε στο συνολικό ποσό των δύο εκατομμυρίων που είχε προβλεφθεί αρχικώς.
Αν και δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο πρέπει να πληρωθεί και η ΕΡΤ, που ήδη εισπράττει λεφτά από τους Έλληνες πολίτες…
* Και βεβαίως υπάρχει και η δικαιολόγηση της όλης ιστορίας:
«Το γεγονός ότι η τηλεόραση αποτελεί διαχρονικά το μέσο ενημέρωσης με τη μεγαλύτερη διείσδυση σε όλες τις ηλιακές ομάδες και κυρίως στους μεγαλύτερους σε ηλικία πολίτες που αποτελούν την κατεξοχήν ηλιακή ομάδα που χρήζει ιδιαίτερης προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού COVID19».
Την ώρα, δηλαδή, που ισχυρίζονται οι αρμόδιοι ότι για την εξάπλωση της πανδημίας φταίνε οι νέοι, δίνουν λεφτά σε ΜΜΕ που τα παρακολουθούν κατά κύριο λόγο οι ηλικιωμένοι.
OK boomer, που λέει και η πιτσιρικαρία…
* Και προσθέτουν κι ένα νόστιμο για το τέλος:
«Το γεγονός ότι η διαθέσιμη μέτρηση τηλεθέασης των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας από ανεξάρτητο φορέα εξασφαλίζει την ορθή και αντικειμενική κατανομή του διαθέσιμου προϋπολογισμού».
Οπότε οι κυκλοφορίες των εφημερίδων που, υποτίθεται ότι, χρησιμοποιήθηκαν για την πρώτη Λίστα Πέτσα, τι ακριβώς ήταν; Πέτσινες;

- από τη στήλη medioΠΙΛΑΦΟ στο newpost