ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Κ. Βαξεβάνης: Με έσυραν σε δύο δίκες και αθωώθηκα


Σαν σήμερα, πριν από 8 χρόνια, αστυνομικοί συνελάμβαναν τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη για τη δημοσιοποίηση στο περιοδικό HOT DOC της «Λίστας Λαγκάρντ» με 2059 ονόματα Ελλήνων καταθετών στην ελβετική τράπεζα HSBC.Ο Βαξεβάνης συνελήφθη το πρωί της Κυριακής μετά την εισαγγελική παραγγελία σε βάρος του για παραβίαση.. προσωπικών δεδομένων, αλλά και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου. Η αστυνομία τον συνέλαβε τη στιγμή που έδινε τηλεφωνική συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».
Ο ίδιος ο Κώστας βαξεβάνης έγραψε στο fb αναρτώντας και σχετικές φωτογραφίες:
Σαν σήμερα, πριν από 8 χρόνια, με συνέλαβαν για την αποκάλυψη της λίστας Λαγκαρντ. Με έσυραν σε δύο δίκες και αθωώθηκα με τη συμπαράσταση ξένων ΜΜΕ και οργανισμών. Τη μέρα εκείνη οι New York Times μου αφιέρωσαν το Editorial για τη μάχη μου κατά της διαφθοράς. Στη χώρα μου όμως , κανάλια και εφημερίδες , με απαξίωσαν και με λοιδώρησαν. Μου απονεμήθηκαν δύο διεθνή βραβεία. Είμαι περήφανος γι αυτή τη μάχη. Αλλά και για το ποιοι είναι οι εχθροί μου, αφού με το μένος και την εχθρότητά τους δηλώνουν καθημερινά πόσο σημαντικό είναι το αποτέλεσμα.
Υπάρχει ωστόσο και μια υποδεέστερη κατηγορία εχθρών που ταιριάζουν σε αυτό που είχε πει ο Αλμπέρ Καμύ: "Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει"