ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Για τη χιλιάκριβη τη λευτεριά



Η 28η Οκτωβρίου, 80 χρόνια μετά, εξακολουθεί να παραμένει ορόσημο στην ιστορία των αγώνων του λαού μας για ελευθερία, και εθνική ανεξαρτησία.
Το παλλαϊκό ΟΧΙ των Ελλήνων στο φασισμό του Μουσολίνι και στο ναζισμό του Χίτλερ, η συνέχειά του με το έπος της εθνικής αντίστασης, το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ, και τις άλλες πατριωτικές οργανώσεις, μας κάνουν περήφανους για τις ρίζες μας.
Και μας παροτρύνουν να θυμόμαστε και να τιμούμε τους νέους με τα πρησμένα πόδια που τους έλεγαν αλήτες, και που έδωσαν τα πάντα, ακόμα και τη ζωή τους, για τη χιλιάκριβη τη λευτεριά.
Αλλά και να μη ξεχνάμε ότι η ιστορία του τόπου δεν είχε μόνο αυτούς αλλά κι εκείνους που μήδισαν, πρόδωσαν την πατρίδα, εν ονόματι μιας κάλπικης.. εθνικοφροσύνης, έγιναν με το αζημίωτο συνεργάτες του κατακτητή, και οπλίστηκαν απ' αυτόν για να πολεμήσουν όσους αντιστέκονταν.
Να μη τα ξεχνάμε, όχι για να αναμοχλεύουμε το διχασμό. Το αντίθετο: Για να σφυρηλατήσουμε μια στέρεη λαϊκή και πατριωτική ενότητα.
Γιατί σήμερα, που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει νέους κινδύνους, και η εθνική μας κυριαρχία βρίσκεται υπό το κράτος νέων απειλών, το ΟΧΙ του '40 αποτελεί κίνητρο μιας νέας πατριωτικής ενότητας, για να προασπίσουμε αυτά για τα οποία οι πατεράδες και οι παππούδες μας έδωσαν τον υπέρ πάντων αγώνα.
Την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την ειρήνη.
Αλέξης Τσίπρας (fb)
(Η φωτογραφία είναι χαρακτικό του αείμνηστου Τάσσου Αλεβίζου, του μεγάλου «χαράκτη του αγώνα»)
***
Για μια κοινωνία που δεν θα χωρά τους κληρονόμους 
των ναζί, των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών
Σήμερα, συμπληρώνονται ογδόντα χρόνια από την έναρξη της ηρωικής αντίστασης του ελληνικού λαού, ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό.
80 χρόνια απ' όταν ξεκίνησε η καθημερινή πάλη ενός λαού που αγωνιζόταν όχι μόνο για την επιβίωσή του αλλά και για τη λευτεριά της πατρίδας του από τους πιο ανελέητους κατακτητές διεκδικώντας και χτίζοντας καθημερινά μια πιο δίκαιη κοινωνία, με ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.
Η σημερινή ημέρα μνήμης μας δείχνει το δρόμο για ένα μέλλον που δεν θα αφήνει χώρο για τους νοσταλγούς του φασισμού και του ναζισμού.
Για μια κοινωνία που δεν θα χωρά τους κληρονόμους των ναζί, των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών, όσους πρόδωσαν την πατρίδα, εν ονόματι μιας κάλπικης εθνικοφροσύνης, και έγιναν συνεργάτες του κατακτητή και πολέμησαν όσους αντιστέκονταν.
80 χρόνια μετά, η καταδίκη της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης αποτελεί μια σημαντική δημοκρατική νίκη σε αυτόν τον αγώνα.
Οφείλουμε να συνεχίσουμε να μαχόμαστε για δημοκρατία και δικαιοσύνη. Ενάντια στην άνοδο του αυταρχισμού και της ακροδεξιάς σε ολόκληρη της Ευρώπη.
Nεολαία ΣΥΡΙΖΑ (fb)