ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Η ατολμία της Προέδρου

Διαβάζουμε
την είδηση. Διαβάζουμε για την έκκληση που απηύθυνε χθες από τη Θεσσαλονίκη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας προς τους νέους, τους οποίους κάλεσε να αποδείξουν στην πράξη το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που έχουν, ιδίως για τους πιο ευάλωτους, ευχόμενη παράλληλα να πάρει γρήγορα τέλος η δοκιμασία με.. την πανδημία του κορωνοϊού.. 
Διαβάζουμε για την κυρία Σακελλαροπούλου, που έκανε τις παραπάνω δηλώσεις αμέσως μετά το τέλος της επίσημης δοξολογίας, η οποία τελέστηκε στον ναό του Αγίου Δημητρίου, κεκλεισμένων των θυρών για το κοινό, όπως ορίζουν οι υγειονομικές διατάξεις για τον περιορισμό στη διάδοση του κορωνοϊού.
Κι ενώ διαβάζουμε την έκκληση προς τους νέους που, υποτίθεται, δεν προσέχουν και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των συνανθρώπων τους, βλέπουμε και τις εικόνες από τους εκατοντάδες πιστούς που, χωρίς μάσκες και χωρίς αποστάσεις, συνωστίζονταν στον ναό του Αγίου Δημητρίου πριν πάει εκεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Εικόνες που προφανώς και διέλαθαν της προσοχής της κυρίας Προέδρου και γι’ αυτό αρκέστηκε στις συστάσεις προς τη νεολαία και όχι προς την Ιεραρχία και τους πιστούς που προκλητικά δείχνουν να αγνοούν τις υγειονομικές διατάξεις που ισχύουν για όλους τους άλλους εκτός αυτών που θέλουν να πιστεύουν πως απολαμβάνουν μια άνωθεν προστασία από τον ιό.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πλήρως ευθυγραμμισμένη με τη γενική κυβερνητική κατεύθυνση που θέλει τις νεαρές ηλικίες υπεύθυνες για την επέλαση της πανδημίας, δεν βρήκε το θάρρος να σχολιάσει τον λατρευτικό συνωστισμό των τελευταίων ημερών στη -λίγο πριν το τοπικό lockdown- Θεσσαλονίκη. Μόνο που αυτή η ατολμία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας καταντά πιο επικίνδυνη και από αυτή τη στάση της Εκκλησίας που, εκμεταλλευόμενη την ασυλία, γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη.

Πέτρος Κατσάκος / Aυγή (27.10.2020)