ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Μ. Λαζανάς: Να βρούμε λύση με τα μέσα μεταφοράς, όχι να μαλώνουμε τον κόσμο

Την άποψη ότι πρέπει να βρεθούν λύσεις με τα δημόσιες συγκοινωνίες -λεωφορεία,μετρό- ώστε να μην στριμώχνεται ο κόσμος, εξέφρασε ο παθολόγος-λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Μάριος Λαζανάς. «Φορούν μεν τη μάσκα αλλά είναι ο ένας πάνω στον άλλο» σημείωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι.. ίσως χρειαστεί να βρεθούν τουριστικά λεωφορεία ή ακόμα και στρατιωτικά για κάποιες ώρες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. «Κάτι πρέπει να γίνει, δεν μπορεί να μαλώνουμε τον κόσμο, πρέπει και να τον διευκολύνουμε» σημείωσε.
Όσον αφορά στα μέτρα που συζητά η επιτροπή επιστημόνων για να προτείνει στην κυβέρνηση o Mάριος Λαζανάς μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104.6, είπε ότι το λοκντάουν είναι πάντα στο τραπέζι, αλλά υπάρχει σκεπτικισμός διότι έχει και αρνητικές συνέπειες, είτε στην οικονομία, είτε στην ψυχολογία. «Θέλει προσοχή», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «ναι, να προφυλαχθεί η υγεία, αλλά να μην πεινάσει κι ο κόσμος». Σύμφωνα με τον κ. Λαζανά ένα γενικευμένο λοκντάουν θα καθυστερήσει, αν και θα ληφθούν μέτρα που είναι κοντά σε λοκντάουν. Σημείωσε ότι συζητείται ιδιαίτερη η καθολική χρήση μάσκας σε όλα τα επίπεδα, ο περιορισμός των μετακινήσεων μεταξύ των νομών και η λήψη μέτρων για την εστίαση.