ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα είχε ο Μητσοτάκης και η σύζυγός του

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Σταύρος Κελέτσης, χωρίς ωστόσο να έχει συμπτώματα. Τέθηκε σε καραντίνα, ενώ ο ίδιος ανέφερε σε ανάρτησή του στο facebook: «Με την βοήθεια του Θεού, τις προσευχές σας και την αγάπη σας είμαι βέβαιος πως θα κερδίσω κι αυτή τη μάχη».
Η εύρεση θετικού κρούσματος σήμανε συναγερμό στις.. αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής, που έσπευσαν να κάνουν ιχνηλάτηση των επαφών του γαλάζιου βουλευτή. Ειδοποιήθηκαν όσοι και όσες είχαν έρθει σε επαφή μαζί του τουλάχιστον το τελευταίο δεκαήμερο και ειδοποιήθηκαν να κάνουν άμεσα τεστ.
Υπενθυμίζεται πως οι ειδικοί επισημαίνουν ότι πρέπει να ιχνηλατούνται οι επαφές όσων είναι θετικά κρούσματα μέχρι και 14 μέρες πριν.
Στις 17 Οκτωβρίου, πριν εννιά ημέρες, δηλαδή. ο Σταύρος Κελέτσης συνάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του Μαρέβα κατά τη διάρκεια επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Σαμοθράκη και τον Έβρο.
Όπως δείχνουν φωτογραφίες που ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα ο βουλευτής, το πρωθυπουργικό ζεύγος, ο βουλευτής και όλοι οι παριστάμενοι δεν φορούσαν μάσκα, ούτε κρατούσαν τις επιβεβλημένες αποστάσεις ασφαλείας.
Σύμφωνα με διαρροή από την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός υποβλήθηκε σε τεστ κορωνοϊού, με το αποτέλεσμα να είναι αρνητικό. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Κ. Μητσοτάκης είχε υποβληθεί -υποχρεωτικά- σε τεστ και την περασμένη εβδομάδα όταν είχε επισκεφθεί την Λευκωσία για την τριμερή σύνοδο με την Κύπρο και την Αίγυπτο, το οποίο ήταν και πάλι αρνητικό.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ενημέρωση για το κατά πόσο έχει υποβληθεί σε αντίστοιχο τεστ η Μαρέβα Μητσοτάκη. 
- πηγή: avgi.gr