ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Tηλεοπτικά και άλλα...

Με μια «λακωνική» ανακοίνωση ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha αποχαιρέτησε την τηλεπαρουσιάστρια Ελένη Μενεγάκη, που σήμερα κάνει την  τελευταία της εκπομπή: "Σήμερα, 15 χρόνια μετά την πρώτη «καλημέρα», ο Alpha αποχαιρετά την Ελένη Μενεγάκη, την ευχαριστεί για τη συνεργασία, τις δυνατές τηλεοπτικές στιγμές και της εύχεται..
καλή συνέχεια στα επόμενα σχέδιά της."
***
Παντως η Ελένη Μενεγάκη εμφανίστηκε συγκινημένη στην τελευταία της εκπομπή μετά από 30 χρόνια τηλεοπτικής καριέρας.Αν και αρχικά είπε ότι δεν μπορει να μιλήσει μετά το βίντεο που ετοίμασαν οι συνεργάτες της στη συνέχεια προχώρησε σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της. «Το έργο αυτό που λέγεται "Ελένη» το έφτασα μέχρι εκεί που ήθελα και όπως το ήθελα μέχρι το τέλος» είπε αρχικά εξηγώντας ότι «δεν είχα καταφέρει να σκεφτώ πώς εγώ θα ήμουν σε αυτό το τέλος».
***
Πολυθεματικό, γρήγορο με άμεση πληροφόρηση χρησιμοποιώντας τα πιο εξελιγμένα γραφήματα και γραφικά στοιχεία, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha αποτελεί την πρώτη επιλογή των τηλεθεατών για αξιόπιστη, αντικειμενική, γρήγορη και άμεση πληροφόρηση. Απόδειξη το ότι για 6η συνεχόμενη σεζόν (2014-2015, 2015-2016, 2016-2017, 2017-2018, 2018-2019, 2019-2020) το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha βρέθηκε στην κορυφή της τηλεθέασης.
****
Με πρωταρχικό στόχο την εκπαίδευση μιας νέας γενιάς σεναριογράφων για την τηλεόραση, τον κινηματογράφο και τα digital media, η Σχολή Σεναρίου του ΑΝΤ1 ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2019 ένα πιλοτικό πρόγραμμα με μια ομάδα επίλεκτων, πολλά υποσχόμενων δημιουργών. Το πρόγραμμα αυτό ολοκληρώθηκε και όπως ανακοινώνει ο ΑΝΤ1 το 45% των σπουδαστών του τμήματος Advanced (που αφορά σπουδαστές με κάποια εμπειρία στο σενάριο) εργάζονται ήδη ως σεναριογράφοι σε τηλεοπτικές σειρές.
***
Με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Public Administrations and Organizations» του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού «European WeekforWasteReduction» τιμήθηκε η ΕΡΤ, για τη συμμετοχή της με την εθνική καμπάνια που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Η εκστρατεία ενημέρωσης της ΕΡΤ, εστίασε στο τρίπτυχο «Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση» (Reduce, Reuse, Recycle) και προσανατολίστηκε στην ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των πολιτών στη διαχείριση των αποβλήτων τους.
***
Το κορυφαίο περιοδικό «GEO» έρχεται στην Ελλάδα. Από την Κυριακή 5 Ιουλίου και κάθε μήνα στο Βήμα της Κυριακής. Ανακαλύψτε μαζί με το «GEO», όλα τα συναρπαστικά μυστικά του πλανήτη:
Περιβάλλον, οικολογία, φύση, γεωγραφία, επιστήμες, παγκόσμια ιστορία σε ένα ταξίδι-εμπειρία, στα ανεξάντλητα θαύματα της μητέρας Γης. Από την Κυριακή 5 Ιουλίου και κάθε μήνα,το πιο συναρπαστικό διεθνές περιοδικό, την Κυριακή και κάθε μήνα με ΤΟ ΒΗΜΑ