ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Στη «λευκή λίστα» της Βρετανίας τελικά η Ελλάδα

Η Ελλάδα δεν είναι τελικά στην κόκκινη λίστα της Βρετανίας με τις χώρες που υποχρεούνται οι ταξιδιώτες τους να μπουν σε καραντίνα.
Το απόγευμα της Παρασκευής ανακοινώθηκε η «λευκή λίστα» με τις χώρες από όπου οι ταξιδιώτες θα γίνονται δεκτοί από τις 10 Ιουλίου χωρίς να έχουν υποχρέωση 14ημερης καραντίνας..Τελικώς η χώρας μας -μαζί με άλλες όπως η Ισπανία, η Γαλλία και το Βέλγιο- περιλαμβάνεται στη... λευκή λίστα.
Αντίθετα εκτός λίστας είναι χώρες όπως η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Σουηδία και η Πορτογαλία, το Μεξικό κ.ά. γεγονός που σημαίνει ότι οι αφιχθέντες από αυτές πρέπει να απομονωθούν για 14 ημέρες.
Η απόφαση αυτή ισχύει για όλες τις μετακινήσεις προς την Αγγλία, με τρένο, φέριμποτ, λεωφορείο, αεροπλάνο ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο.
Όπως σημειώνεται, οι αποφάσεις για τα ταξίδια στη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω από τις αρμόδιες τοπικές υπηρεσίες.