ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Πετσόκομμα Κεραμέως για τα πεπραγμένα στην Παιδεία

Η δυσαρέσκεια από την ανυποχώρητη στάση της υπουργού Παιδείας και τις απανωτές ενέργειές της, που πλήττουν ευθέως τον εκπαιδευτικό κόσμο, αντανακλώνται έντονα στα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε η aboutpeople για το News 24/7 και φέρνει το κυβερνητικό έργο στην Παιδεία στην τρίτη θέση από το τέλος πριν τα εργασιακά θέματα και το μεταναστευτικό.
Οι ερωτώμενοι απάντησαν σε..
ποσοστό 66,1% ότι εκτιμούν αρνητικά ή μάλλον αρνητικά το κυβερνητικό έργο στον τομέα της Παιδείας, αποτέλεσμα το οποίο χρεώνεται στις επιλογές της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και προσωπικά στη Νίκη Κεραμέως, αφού η Παιδεία δεν θεωρείται τομέας που επηρεάστηκε από την πανδημία και ως εκ τούτου, αυτό που αξιολογούν οι πολίτες είναι το πολιτικό σχέδιο του υπουργείου, όπως επισημαίνεται στην έρευνα.
Η Νίκη Κεραμέως κατάφερε να συνασπίσει εναντίον της ολόκληρο τον εκπαιδευτικό κόσμο. Εκπρόσωποι ομοσπονδιών, φοιτητές, μαθητές, γονείς, ανεξάρτητα από πολιτικές απόψεις τάχθηκαν ενάντια στις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες της υπουργού, συντηρητικές πρωτοβουλίες που πηγαίνουν το σχολείο χρόνια πίσω, όπως η επαναφορά της διαγωγής στου απολυτήριους τίτλους σπουδών, αλλά και αντιεκπαιδευτικές ενέργειες όπως η καταγραφή των μαθημάτων με κάμερες, η κατάργηση των μαθημάτων Τέχνης και ο εξοβελισμός των κοινωνικών επιστημών από τα ωρολόγια προγράμματα.
Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης αναφέρθηκε στο αρνητικό ποσοστό που καταγράφει ο τομέας της Παιδείας στην έρευνα, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε απέναντι στα πεπραγμένα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με στόχο την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει γενικά τα αποτελέσματα επισημαίνοντας:
«Τρεις μόνο τομείς του κυβερνητικού έργου (εξωτερική πολιτική, ψηφιακή πολιτική, υγεία) έτυχαν στην έρευνα σχετικά θετικής αξιολόγησης από τους πολίτες. Σε άλλον ένα, αυτόν του υπουργείου Εσωτερικών, αρνητικές και θετικές γνώμες μοιράζονται επακριβώς. Στους υπόλοιπους δώδεκα τομείς, οι αρνητικές γνώμες των πολιτών υπερτερούν των θετικών. Και αυτό δείχνει ότι το γυαλί αρχίζει να ραγίζει, παρά την άνιση στήριξη μεγάλου μέρους του μιντιακού συστήματος και τις πρόσκαιρες συνθήκες συσπείρωσης που προκάλεσε η πανδημία.»

Διαλεκτή Αγγελή / ΕφΣυν