ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Το ηλιοβασίλεμα του Κυριάκου

Από τη θεία χάρη στον Θεοχάρη. Αυτό θα μπορούσε ένας ευφάνταστος συγγραφέας να έχει σαν τίτλο στο σίριαλ του ελληνικού τουρισμού αυτές τις μέρες της δοκιμασίας.
Όπου θεία χάρη, βεβαίως, τα κλέη του Μωυσή ή του Άη Γιώργη τέλος πάντων, που μεταφέρει από το Σινά τις πλάκες της σωτηρίας μας ή μας σώζει από τον δράκοντα. Και Θεοχάρης αυτοπροσώπως ο εκλεκτός του Μωυσή, που έχει..
αναλάβει, ή μάλλον έχει περιλάβει, τον τουρισμό, με κίνδυνο να μη μείνει τίποτε όρθιο.
Ούτε πανσιόν, που λέει ο λόγος, ούτε περίπτερο στους ρημαγμένους «προορισμούς». Και όλα αυτά σε συνθήκες σαρωτικής αριστείας, επιτελικής κρυπτείας και μητσοτακικής εποπτείας.
Τι γίνεται, το ξέρουν όσοι θαλασσοδέρνονται στα κύματα της τουριστικής βιομηχανίας. Ξυλάρμενοι οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι, εδώ και μήνες. Η ρευστότητα αγνοείται, καθώς οι τράπεζες εξακολουθούν να στηρίζουν όσους δεν χρειάζονται στήριξη.
Τα δισεκατομμύρια που έταξε η κυβέρνηση αγνοούνται, παρά το γεγονός ότι τα κανάλια έχουν φρακάρει από ευρώ. Οι τουρίστες, τέλος, που θα ήθελαν να ζήσουν το ηλιοβασίλεμα του Κυριάκου, αγνοούνται. Δεν αγνοούνται οι λογαριασμοί, οι φόροι, οι εισφορές, τα ενοίκια, τα σούπερ μάρκετ. Και ο Θεοχάρης, βεβαίως, ακλόνητος και έτοιμος να ολοκληρώσει το έργο που του ανέθεσε ο Κυριάκος.
Μπάχαλο τα έχουν κάνει.
Με την Ιταλία παρά τρίχα γλιτώσαμε την ένοπλη σύγκρουση. Η Γερμανία έχει πλημμυρίσει από δημοσιεύματα για το ελληνικό χάλι, τις αλλεπάλληλες αποφάσεις και τις αλλεπάλληλες ανατροπές αποφάσεων.
Η Σουηδή υπουργός Εξωτερικών καλεί τους υποψήφιους επισκέπτες να αποφύγουν το ταξίδι στην Ελλάδα, γιατί είναι πολύ πιθανό να μπλέξουν στο σαφάρι του Θεοχάρη.
Εικόνες από αποκλεισμένους στα σύνορα τουρίστες έχουν κάνει το state of mind διεθνές ανέκδοτο. Με δυο λόγια, αντί η κυβέρνηση να κάνει μια σοβαρή και συντονισμένη προσπάθεια για να σώσει οτιδήποτε κι αν σώζεται, δίνει τη χαριστική βολή στον τουρισμό.
Και δεν μπορείς να αποφύγεις τον πειρασμό, βλέποντας τη συστημική αβρότητα των ΜΜΕ, να σκεφτείς: Ε, ρε και να είχε γίνει το ένα εκατοστό από αυτά επί ΣΥΡΙΖΑ.
Θα είχαν καεί οι μισές τηλεοράσεις από τα νεύρα των παρουσιαστών. Τώρα όμως λύρες, αψίδες νερού και Μητσοτάκης ρεμβάζων στο ηλιοβασίλεμα. Αυτό το τελευταίο, το ηλιοβασίλεμα του Κυριάκου, σάμπως είναι το μόνο προφητικό....

Θανάσης Καρτερός (alaΚαρτ) / Αυγή