ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

«Λουκέτο» σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ιστορικά ιδιωτικά σχολεία

Λουκέτο βάζει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο παλιά ιδιωτικά σχολεία της χώρας, γεγονός που προκάλεσε σοκ στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη ειδοποιηθεί οι γονείς μαθητών από το λογιστήρια ότι δεν θα μπορέσει το σχολείο να δεχθεί μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά, επιστρέφοντας μάλιστα τις προκαταβολές που είχαν δοθεί για τη χρονιά 2020-2021..
Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες ότι τα εκπαιδευτήρια έχουν επικοινωνήσει ήδη και με τρία ιδιωτικά σχολεία προκειμένου να διοχετευτούν εκεί τα παιδιά που δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους εκεί.
Πρόκειται για τα εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη» στα Σπάτα, τα οποία, λόγω οικονομικών προβλημάτων, αδυνατούν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους. Οι δυσκολίες για το ιστορικό σχολείο είχαν φανεί εδώ και μερικά χρόνια μετά τα υψηλά δάνεια για την κατασκευή του υπερσύγχρονου σχολείου στην περιοχή των Μεσογείων. Παρ'όλα αυτά το σχολείο συνέχισε να λειτουργεί, εξυπηρετώντας προφανώς τον δανεισμό του. Μάλιστα μαζί με το δημοτικό σχολείο είχε περί τα 1.000 παιδιά τα οποία τώρα θα πρέπει να αναζητήσουν νέο σχολείο.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ζηρίδης έχει ανοικτό δίαυλο με τρία ιδιωτικά σχολεία προκειμένου να διοχετευτούν εκεί τα παιδιά που δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους εκεί.
Η κατάσταση επιδεινώθηκε τους τελευταίους μήνες όταν δεκάδες γονείς αρνούνταν να καταβάλουν τα δίδακτρα με πρόσχημα τον κοροναϊό και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Πολλά ακούγονται για το μέλλον του σχολείου καθώς τα κτίρια είναι από τα καλύτερα που υπάρχουν και θα ενδιέφεραν πολλά σχολεία να τα αγοράσουν.