ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Σαμαράς ή Ντόρα; Το δίλημμα του Μητσοτάκη

O Aντώνης Σαμαράς έστειλε τα μηνύματά του και επαναβεβαίωσε το γνωστό, έως και… ιστορικό, «θα τους πάω μέχρι τέλους». Με την συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» κατέβασε σκληρό μανιφέστο για τα εθνικά θέματα, είπε εμμέσως πλην σαφώς στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι η κυβέρνησή του – σε αντίθεση με την δική του – είναι υποχωρητική στα ελληνοτουρκικά, και περίπου έβγαλε...
πόρισμα για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου πριν βγάλει το δικό της η προανακριτική: «Τα πέπλα προστασίας και η αίσθηση του ακαταδίωκτου τελείωσαν. Οριστικά και αμετάκλητα», είπε και πρόσθεσε, εν είδει καθαρής προειδοποίησης: «Σε λίγο η Προανακριτική θα βγάλει το πόρισμα της. Τότε θα μιλήσω στη Βουλή για όλους και για όλα. Μετά, τον τελευταίο λόγο θα τον έχει η Δικαιοσύνη. Έχω εμπιστοσύνη».
Μία ημέρα μετά έστειλε το δικό της μήνυμα και η Ντόρα Μπακογιάννη: Με άρθρο της στην «Καθημερινή» υπό τον τίτλο «Να μην πέσουμε στην παγίδα της ποδοσφαιροποίησης», προειδοποίησε για «μικροκομματική παγίδα» και απευθυνόμενη σε όλους ζήτησε «να σταθούμε στο ύψος της πολιτικής μας ευθύνης». Επίσης απευθυνόμενη ευθέως προς το Μαξίμου είπε: «Η πρόκληση για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μεγάλη. Τώρα πρέπει να δούμε το δάσος και όχι το δένδρο».
Μεταξύ των δύο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε μέχρι τώρα να υιοθετεί την ατζέντα Σαμαρά. Επαιξε με το «στρατόπεδο της κασέτας», έδειξε να μην τον προβληματίζει η επανάληψη του «βρώμικου ‘89», και έβαλε προσωπικά – δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα – στο κάδρο της σκανδαλολογίας και της ενοχοποίησης τον Αλέξη Τσίπρα.
- από ρεπορτάζ της Μαρίνας Αλεξανδρή στο Tvxs (oλόκληρο ΕΔΩ)