ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Στη Λιβύη εκτάκτως ο Δένδιας

Επίσκεψη στη Λιβύη πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
Ο N. Δένδιας, όπως γράφει ο Μάκης Πολλάτος στο protothema.gr, βρίσκεται στο Τομπρούκ όπου θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο της λιβυκής Βουλής των Αντιπροσώπων και τακτικό συνομιλητή της Ελλάδας, Ακίλα Σάλεχ. Ο Σάλεχ είχε έρθει στην Αθήνα τον..
Δεκέμβριο του 2019, πριν δηλαδή προσκληθεί στη χώρα μας ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ. Τότε, εκτός από τον Ν. Δένδια είχε συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κώστα Τασούλα.
Όπως σημειώνουν διπλωματικές πηγές η επίσκεψη Δένδια, η δεύτερη μετά τον περασμένο Δεκέμβριο στη Λιβύη, «εντάσσεται στις αδιάκοπες προσπάθειες της χώρας μας να συμβάλλει ενεργά στην κατάπαυση του πυρός και την εξεύρεση πολιτικής λύσης στη Λιβύη, στο πλαίσιο των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και των Συμπερασμάτων του Βερολίνου, μακριά από ξένες παρεμβάσεις που υπονομεύουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή και που αγνοούν παράλληλα τα συμφέροντα του λιβυκού λαού».