ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Μπουλντόζες...

Στην... τελετή έναρξης εργασιών στο Ελληνικό παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας δηλώσεις του στιλ «σήμερα κάνουμε μια αρχή, αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, μπορεί να χρειαστεί και μια δεκαετία αλλά κάθε ταξίδι ξεκινάει με ένα πρώτο βήμα». Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του έκανε λόγο για επικοινωνιακό σόου εξαπάτησης και ανικανότητας..
επισημαίνοντας πως ένα χρόνο
μετά τις προεκλογικές υποσχέσεις Μητσοτάκη για το δήθεν «ξεμπλοκάρισμα» της επένδυσης στο Ελληνικό σε μία εβδομάδα, προχώρησε σήμερα ένα βήμα παραπέρα στην εξαπάτηση της ελληνικής κοινωνίας βαφτίζοντας ως “ανάπτυξη” τις εργασίες κατεδάφισης πέντε (5) εκ των εννιακοσίων (900) αυθαίρετων κτισμάτων. Κι όλα αυτά τη στιγμή που το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ.
Ο δημοσιογράφος Χρήστος Κτενάς σχολιάζει την είδηση και τις εικόνες από το Ελληνικό, γράφοντας στο fb:
«Βλέποντας τις σημερινές εικόνες στο Ελληνικό να σας πω μια χαριτωμένη ιστορία.
1980. Είμαι μαθητής του Βαρβακείου και μια ωραία ημέρα μας φορτώνουν σε πούλμαν (όλο το σχολείο). Προορισμός μας η Κηφισιά, όπου θα θεμελιωνόταν το νέο κτήριο μας. Να εξηγήσω εδώ για όσους δεν γνωρίζουν πως το Βαρβάκειο είναι ένα δημόσιο πρότυπο σχολείο, το οποίο στεγαζόταν σε δικό του κτήριο στο κέντρο της Αθήνας, που είχε δημιουργηθεί από το κληροδότημα του Ιωάννη Βαρβάκη. Το 1980 το ίδρυμα Βαρβάκη είχε πάρει ένα ποσό από την απαλλοτρίωση του παλιου κτηρίου και με αυτό θα γινόταν ανέγερση του νέου σε ιδιόκτητο οικόπεδο στην Κηφισιά (μεγαλεία).
Φτάνουμε λοιπόν σε μια μεγάλη αλάνα στα βόρεια προάστια, όπου είναι δεκάδες μπουλντόζες, φορτηγά και άλλα μηχανήματα, πολλοί εργάτες, αν θυμάμαι καλά και μια μπάντα. Μας βάζουν σε παράταξη και ξεκινά η τελετή θεμελίωσης. Η παράτα γινόταν γιατί την έκανε ο τότε πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης. Ακολουθούν τα γνωστα, λόγοι, πλάκα με ολίγην από τσιμέντο, με αναγραφή ότι εδώ θεμελιώθηκε το νέο κτήριο της Βαρβακείου Σχολής επι πρωθυπουργίας Γ. Ράλλη. Φυσικά παρούσα και η ΕΡΤ με συνεργείο για να "τραβήξει" την τελετή η οποία έπαιξε το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων.
Κάποια στιγμή η φαμφάρα τελειώνει, φεύγουν οι επίσημοι, μας φορτώνουν στα πούλμαν για την επιστροφή. Και βλεπω ξαφνικά να παίρνουν μπρος οι μπουλντόζες, τα φορτηγά και τα λοιπά σεμεδάκια και να φεύγουν κι αυτά! Καθώς τα είχαν φέρει όπως και εμάς, μόνο για φόντο στην τελετή!
Έχουν περάσει από τότε 40 χρόνια. Το κτήριο στην Κηφισιά ποτέ δεν ολοκληρώθηκε βέβαια. Και ποτέ δεν πήγαμε εκεί. Και ίσως κάπου στο αρχείο της ΕΡΤ θα υπάρχει το σχετικό υλικό "θεμελίωσης ενός πρότυπου σχολείου το οποιο θα στεγάσει το απαυγασμα της νεολαίας"».