ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Ακρίτα: Αμβρόσιε, πρόσφατα με αποκάλεσες «ξετσίπωτη». Τιμή μου και καμάρι μου

«Σήμερα είναι μια καλή μέρα για την Ελλάδα», έγραψε η Ελενα Ακρίτα στο fb και εξηγεί το γιατί:
«Ο άθλιος Αμβρόσιος καταδικάστηκε οριστικα και αμετάκλητα από τον Άρειο Πάγο για ρητορική μίσους κατά των ΛΟΑΤΚΙ με τον αντιρατσιστικό νόμο. Ο Αμβρόσιος-Αθανάσιος Λένης ο χουντικός ταγματαρχης της χωροφυλακής, αυτό το ον το γεμάτο μίσος για τον συνάνθρωπο, αυτό..
το βδέλυγμα του σκοταδισμού, αυτός ο κήρυκας της βίας και της μισαλλοδοξίας, βρήκε επιτέλους τον δάσκαλο του από τη Δικαιοσύνη. Δεν έχει σημασία η ποινή - έτσι κι αλλιώς στην ηλικια του δεν θα πήγαινε φυλακή - αλλά ο τεραστιος συμβολισμός της καταδίκης του.
(Αμβροσιε, πρόσφατα με αποκάλεσες ‘ξετσιπωτη’. Τιμή μου και καμάρι μου μωρό μου)».
Θυμίζουμε ότι ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση αναίρεσης του πρώην Μητροπολίτη, ως προς το σκέλος της καταδίκης του με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο κάνοντας τελικά δεκτή την πρόταση του αντεισαγγελέα, ο οποίος κατά τη διαδικασία ακρόασης τον περασμένο Ιανουάριο είχε προτείνει να παραμείνει ένοχος ο Αμβρόσιος σε όσα αδικήματα αφορούν στον αντιρατσιστικό νόμο. Σχετικά με την κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, πρότεινε την αθώωσή του λόγω αλλαγής του Ποινικού Κώδικα.
Ο τέως μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος είχε προσφύγει στον Άρειο Πάγο, ζητώντας την αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης για ρητορική μίσους κατά των ΛΟΑΤΚΙ και κατάχρηση του εκκλησιαστικού του αξιώματος σε ακραία ομοφοβικό του κείμενο που δημοσίευσε στο ιστολόγιό του, για το οποίο έγινε μηνυτήρια αναφορά από εννέα ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστές.
Αρχικά ο μητροπολίτης αθωώθηκε στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ωστόσο οδηγήθηκε και πάλι στο εδώλιο κατόπιν έφεσης που ασκήθηκε από τον αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό. Τον Ιανουάριο του 2019,  το Τριμελές Εφετείο Αιγίου τον έκρινε ένοχο -παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση- καταδικάζοντάς τον σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με τριετή αναστολή.