ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Και ενημερωτικός ραδιοσταθμός από τους Times

Φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί το BBC

Ο βρετανικός δημοσιογραφικός όμιλος, στον οποίο ανήκει η εφημερίδα The Times, παρουσίασε τον ενημερωτικό ραδιοσταθμό της ο οποίος είναι επικεντρωμένος στην επικαιρότητα και φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί το BBC, μέσα σ' ένα πλαίσιο δύσκολο για τα μέσα ενημέρωσης εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Το..
ραδιόφωνο των Times άρχισε να εκπέμπει απευθείας στις ψηφιακές πλατφόρμες σήμερα το πρωί στις 06:00 (τοπική ώρα, 08:00 ώρα ώρα Ελλάδας) με προσκεκλημένο τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.
Ο σταθμός Times Radio καυχάται πως επικεντρώνεται σε μια «φωτισμένη σε βάθος ενημέρωση», αναφέρει ο όμιλος News UK σε άρθρο με το οποίο ανακοινώνει την έναρξη της λειτουργίας του ραδιοσταθμού.
Παραδοσιακά η εκπομπή «Today» («Σήμερα») του ραδιοσταθμού ποικίλης ύλης Radio 4 του οπτικοακουστικού ομίλου BBC κυριαρχεί στις πρωινές εκπομπές των ενημερωτικών καναλιών και συχνά καθορίζει την πολιτική ατζέντα της ημέρας.
Ο νέος σταθμός ανέφερε πως θέλει να προσελκύσει τους ακροατές τους οποίους απωθεί «ο πυρετώδης τόνος της πολιτικής συζήτησης» των άλλων ραδιοσταθμών, που παρουσιάζουν, όπως υποστηρίζει, «ανώφελα αντιφατικές συνομιλίες» με υπερβολικά πολλές διακοπές εκ μέρους των παρουσιαστών.
Ο στόχος είναι επίσης να παράσχει μια «καθημερινή ηχητική συνοδεία» στους ανθρώπους σε τηλεργασία στη διάρκεια της κρίσης του νέου κορωνοϊού, δήλωσε ο Τιμ Λέβελ, πρώην στέλεχος του BBC και υπεύθυνος για τον νέο σταθμό.
Ο Times Radio είναι το αποτέλεσμα μιας σύμπραξης ανάμεσα στην εφημερίδα The Times, την εβδομαδιαία εφημερίδα Sunday Times και το τμήμα ραδιοφώνου του δημοσιογραφικού ομίλου Wireless στον οποίο ανήκουν και ο οποίος διαθέτει ήδη άλλους σταθμούς, όπως οι Talksport και Talkradio.
Στη διάρκεια της επιδημίας του κορωνοϊού, οι βρετανικοί ραδιοσταθμοί, περιλαμβανομένων του BBC και του εμπορικού ραδιοσταθμού LBC, κατέγραψαν αύξηση του αριθμού των ακροατών.
Ο τομέας, κυρίως ο γραπτός Τύπος διέρχεται εντούτοις μια δύσκολη περίοδο εξαιτίας της κατάρρευσης των διαφημιστικών εισπράξεων.