ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Συνωστισμός δημοσιογράφων στην ΕΡΤ

Θέμα ασφάλειας και προστασίας των εργαζομένων έχει δημιουργηθεί στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, καθώς το σύνολο του δημοσιογραφικού προσωπικού έχει μετακινηθεί από την αίθουσα σύνταξης σε δύο νέες αίθουσες, οι οποίες όμως δεν φαίνεται να πληρούν τους όρους και τα πρωτόκολλα για το Δημόσιο, υπό την απειλή του κορωνοϊού.
Στόχος της διοίκησης της ΕΡΤ είναι η δημιουργία του newsroom.. σύμφωνα με το οργανόγραμμα: να ανακατασκευάσει την κεντρική αίθουσα σύνταξης της τηλεόρασης στον πρώτο όροφο του ραδιομεγάρου της Αγ. Παρασκευής, ώστε να χωρέσουν εκεί οι δημοσιογράφοι όχι μόνο της τηλεόρασης, αλλά και του ραδιοφώνου και του internet (πολυμέσα).
Αν και μένει να φανεί σταδιακά πώς θα διαμορφωθεί ο χώρος και πώς θα χωρέσει σε μια αίθουσα όλο το δημοσιογραφικό δυναμικό της ΕΡΤ στην Αθήνα, στο μεσοδιάστημα ωστόσο, για όσο διάστημα διαρκούν οι εργασίες, φαίνεται ότι οι εργαζόμενοι δεν θα είναι τόσο ασφαλείς.
Σύμφωνα με δημοσιογράφους της ΕΡΤ, τα γραφεία έχουν τοποθετηθεί πολύ κοντά και τις ώρες αιχμής, μετά το μεσημέρι, συσσωρεύεται πολύς κόσμος και δημιουργείται συνωστισμός, ενώ οι αίθουσες δεν έχουν φυσικό αερισμό, οπότε ο αέρας ανακυκλώνεται χωρίς να ανανεώνεται. Φόβοι εκφράζονται μήπως οι εργαζόμενοι αναγκαστούν να εργάζονται με μάσκες, δεδομένου ότι η λειτουργία των ειδήσεων δεν πρόκειται να διακοπεί σε καμία περίπτωση.
Το πρόβλημα περιγράφουν με επιστολές τους προς τη διοίκηση της ΕΡΤ και την ΕΣΗΕΑ οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, οι οποίοι καταγράφουν «πρόβλημα συνωστισμού» σε «χώρο που δεν ενδείκνυται», «με τρόπο που δεν συνάδει με τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ», με αποτέλεσμα «να δημιουργείται πρόβλημα στην προστασία της υγείας των συναδέλφων».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τις επιστολές κλιμάκιο αποτελούμενο από τον προϊστάμενο προσωπικού της ΕΡΤ, γιατρό εργασίας, τεχνικό ασφαλείας και τους υπεύθυνους για τις ειδήσεις στην ΕΡΤ επισκέφθηκαν χθες τους δύο χώρους, έκαναν αξιολόγηση και αυτοψία. Και ενημερώθηκε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος Γ. Γαμπρίτσος.
Aγγέλα Νταρζάνου / Αυγή