ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Τα παγκάκια στοιχίζουν όσο 10 αποζημιώσεις εργαζόμενου σε αναστολή

Oι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση του Δήμου Αθηναίων για τον Μεγάλο Περίπατο εντείνονται, παρά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και τις εξηγήσεις που έδωσαν χθες (Δευτέρα) ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης και οι συνεργάτες του.
Σήμερα, ο Νάσος Ηλιόπουλος στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, δημοτικός..
σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτική παράταξής στον Δήμο δεν δίστασε να εξαπολύσει βολές κατά της δημοτικής αρχής και να μιλήσει για κακοποίηση της πόλης  μέσα από τον «Μεγάλο Περίπατο» και τις δεσμεύσεις που δεν τήρησε ο Κώστας Μπακογιάννης. Ο Ηλιόπουλος εξήγησε ότι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αθηναίων (στην οποία έχει απόλυτη πλειοψηφία η παράταξη του δημάρχου) αποφάσισε αυτές τις κραυγαλέες αγορές (παγκάκια κ.ά.) και καμία άλλη παράταξη δεν συναίνεσε σε αυτό, αντιθέτως την κατήγγειλαν και δεν πήραν μέρος στη συνεδρίαση.
Μιλώντας στο «Κόκκινο» και στην Ευγενία Λουπάκη, ο Νάσος Ηλιόπουλος υπογράμμισε πως τα παγκάκια στοιχίζουν όσο δέκα μηνιαίες αποζημιώσεις ενός εργαζόμενου που βρίσκεται σε αναστολή σύμβασης, προσθέτοντας πως ουσιαστικά η δημοτική αρχή πέταξε 2 εκατ. ευρώ σε εξοπλισμό που δεν είναι λειτουργικός για την πόλη.
Κατήγγειλε επίσης πως η δημοτική αρχή ταλαιπωρεί ολόκληρη την πόλη με τον δικό της «βαθιά αντιδημοκρατικό και αναποτελεσματικό τρόπο». Όπως είπε, εκείνο το ατυχές σύνθημα της προεκλογικής της περιόδου «η πόλη μάς ανήκει»... φαίνεται τελικά το εννοεί.
Επίσης, ο Ηλιόπουλος έθεσε τα καίρια ζητήματα της ενίσχυσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, της πραγματικής διαβούλευσης και επιστημονικής παρακολούθησης του έργου, καθώς και της προστασίας της κατοικίας, του λιανεμπορίου και των παραγωγικών δραστηριοτήτων μικρής όχλησης.