ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Σάλος για το σεξιστικό σποτ με τον Λούλη

Νέο βίντεο με την Κατερίνα Λέχου

Σάλος προκλήθηκε με το τηλεοπτικό σποτ της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με τον ηθοποιό Χρήστο Λούλη. Η νέα διαφημιστική καμπάνια προκάλεσε σειρά αντιδράσεων και επικριτικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο. Η πρώην Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα ζήτησε..
την παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) για να αποσυρθεί το σποτ.
Η  Φωτεινή Κούβελα κάνει λόγο για άλλη μία στερεοτυπική διαφήμιση του υπουργείου «με τον Χ. Λούλη να αντιστέκεται και να συνετίζει, με το υφάκι του γκόμενου και σώφρονα άνδρα, τη δικιά του που είναι μια απερίσκεπτη χαζογκόμενα και η οποία συνήθως τον κάνει ότι θέλει, να τον πάει το βράδυ πλατεία».
Αναφερόμενη στο κονδύλι της καμπάνιας για την πανδημία, που ξεκίνησε από τα 11 εκατ. ευρώ και έφτασε στα 20 σε μέσα με απευθείας αναθέσεις και εκτός Διαύγειας, σημειώνει: «Δε φτάνει που δώσανε τόσα εκατομμύρια για διαφημίσεις στα κανάλια υποτίθεται κοινωνικού μηνύματος, τώρα μας πετάνε και το σεξισμό στη μούρη με μια διαφήμιση δεκαετίας 50. Με τη φόρα που έχουν πάρει και συνδυάζουν τον αυταρχισμό με το σεξισμό, μάλλον η επόμενη διαφήμιση θα έχει θέμα "όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος"».
Το πρωί της Κυριακής δόθηκε στη δημοσιότητα και νέο σποτ, για την αποφυγή του συνωστισμού, με την Κατερίνα Λέχου. Η ηθοποιός περιγράφει πώς την προσκάλεσαν κάποιοι φίλοι της και την αντίδρασή της όταν έμαθε ότι θα μαζευτούνε «καμιά 20αρια». «Μάλλον είστε για μάζεμα» (τους) λέει η Κατερίνα Λέχου...