ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Kι όμως! Υπάρχει τρόπος να απαλλαγούμε από τους γελωτοποιούς και τα χυδαία τρολ

Πριν από λίγο πέρασε μπροστά από την οθόνη μου, φαντάζομαι και πολλών άλλων, μία από αυτές τις «φωτοβολίδες» που εκτοξεύουν στα social media οι κάθε λογής γελωτοποιοί και φασουλήδες της πολιτικής μας ζωής. Μία «φωτοβολίδα» που κατάφερε να ενσωματώνει με τάχα μου ποιητικό ου μην αλλά και περισπούδαστο ύφος όλη τη χυδαιότητα, τον ρατσισμό, το φαρμάκι αλλά και..
την πολιτική ανοησία μπορεί να παράξει ένας διεστραμμένος ανθρώπινος νους.
Ελάχιστα λεπτά μετά δεκάδες ιστοσελίδες αναπαράγουν είτε αυτούσια είτε με κάποιο σχολιασμό τη «φωτοβολίδα» άλλες σιγοντάροντας τον περισπούδαστο γελωτοποιό και άλλες επικρίνοντάς τον για «νέα αθλιότητα» και τα τοιαύτα. Από κοντά και δεκάδες χρήστες του twitter και του facebook θα κάνουν το ίδιο και πάλι είτε «αποθεώνοντάς» τον είτε κράζοντάς τον για τις ανοησίες του.
Κι αυτό επαναλαμβάνεται πολλές φορές μέσα στην κάθε ημέρα του πολιτικού, κοινωνικού και ψηφιακού μας βίου σαν ένα τελετουργικό «μάντρα» πηχτής και πικρόχολης ανοησίας ως «συμπολιτευτικός» ή «αντιπολιτευτικός» λόγος (ανάλογα σε ποια θέση βρίσκεται ο γελωτοποιός).
Χρόνια τώρα η ίδια ιστορία, η ίδια αλυσίδα μετάδοσης, το ίδιο ρουλεμάν διαμοιράζει ολούθε τον ιο που έχει κατασκευαστεί στον εγκέφαλο του κάθε wanna be πολιτικάντη, του κάθε ανθυποπολιτικού, του κάθε τηλε-social-πωλητή χολής και ανοησίας. Πετάει την παρόλα του και η παρόλα εξαπλώνεται σαν τον κοροναϊό σε ολόκληρη τη δημόσια σφαίρα.
- από κείμενο του Αντρέα Παναγόπουλου στο libre.gr (ολόκληρο ΕΔΩ)