ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την επίθεση κατά της Ρένας Κουβελιώτη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τη βίαιη και απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε η συνάδελφος Ρένα Κουβελιώτη, χθες Πέμπτη, 14 Μαΐου, στην παραλία της Βάρκιζας, κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ που πραγματοποιούσε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού «ALPHA».
Μόλις ολοκληρώθηκε το ρεπορτάζ, το οποίο είχε θέμα τον καύσωνα και την αναζήτηση δροσιάς από τους..
συμπολίτες μας στις παραλίες της Αττικής, δήθεν εξαγριωμένο πλήθος της επιτέθηκε με πέτρες και ύβρεις, με αποτέλεσμα η συνάδελφος να τραυματιστεί και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.
Δυστυχώς, η επίθεση αυτή, πέρα από θλιβερή και καταδικαστέα, είναι ενδεικτική της προσπάθειας μερίδας της κοινωνίας να απαξιώσει το δημοσιογραφικό επάγγελμα και να ευτελίσει το ρόλο που έχει η δημοσιογραφία στην ενημέρωση των πολιτών.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τη βιαιότητα, τη βάναυση και προκλητική συμπεριφορά, καθώς και την επαναλαμβανόμενη στοχοποίηση των δημοσιογράφων, συμπαρίσταται και στηρίζει τη συνάδελφο στη δύσκολη αυτή φάση και της εύχεται ταχεία ανάρρωση.
Η δημοσιογραφία δεν πτοείται από τέτοιες ενέργειες και οι δημοσιογράφοι θα συνεχίσουν με σθένος και υπευθυνότητα την ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας.