ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Ο χειρότερος Έλληνας διαιτητής που τρέλανε την Ευρώπη

Η ελληνική διαιτησία έχει βγάλει πολλά φυντάνια. Υπάρχει όμως ένας που δύσκολα θα ξεπεραστεί. Γιατί τις… ομορφιές του δεν τις έκανε σε έναν αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά σε έναν ευρωπαϊκό τελικό, ενώ οι φήμες για λάθη σκοπιμότητας ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν, αλλά δεν διαψεύστηκαν κιόλας. Πολύ απλά έκανε τα πάντα για να κερδίσει μια από τις δύο φιναλίστ κι αυτό είναι ύποπτο..
Το όνομα του Χρήστου Μίχα για τους οπαδούς της Λιντς είναι συνώνυμο του… διαβόλου. Για τους γνώστες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είναι μια από τις ατυχέστερες επιλογές διαιτητών που έχουν γίνει σε τελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων.
Το Κύπελλο Κυπελλούχων μπορεί να καταργήθηκε το 1999, αλλά ο… θρύλος, η μάλλον ο εφιάλτης του Μίχα εξακολουθεί να καταδιώκει τους Έλληνες διαιτητές.
Ο Μίχας, που δεν ζει πια, ήταν ο άνθρωπος που χάλασε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό πάρτι. Τέτοια μέρα (16 Μαΐου), το 1973 στη Θεσσαλονίκη, στο Καυτατζόγλειο, έγινε το τελικός του Κυπέλλου Κυπελλούχων που τότε ήταν ο δεύτερος σε σπουδαιότητα ποδοσφαιρικός θεσμός.
Η τύχη το έφερε να φθάσουν σε αυτόν δύο από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες της εποχής. Η Αγγλική Λιντς και η Ιταλική Μίλαν.
- διαβάστε τη συνέχεια και δείτε φωτογραφίες, βίντεο και δημοσιεύματα της εποχής στο pasatempo.wordpress ΕΔΩ