ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

«Είσοδος τουριστών με γρήγορο τεστ»

Οι παραλίες προσφέρονται λόγω του αέρα, του ήλιου και της ζέστης που υπάρχει, για μια χαλαρή προσπέλαση στην καθημερινότητα μας. Από τις παραλίες αυτές καθεαυτές δεν θα προκύψει πρόβλημα” υποστήριξε ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, μιλώντας στον ρ/σ Θέμα 104,6 και τους.. Βασίλη Αδαμόπουλο και Γιάννη Μακρυγιάννη, εφιστώντας, ωστόσο, την προσοχή για την τήρηση της απόστασης 15, μέτρου.
Στον απόηχο των χθεσινών ανακοινώσεων της Κομισιόν για τις αεροπορικές μεταφορές, “αυτό είναι ένα θέμα προβληματισμού, γιατί είναι κλειστός ο χώρος” παρατήρησε ο κ. Γώγος, επισημαίνοντας πως “οι μάσκες είναι ένα μετρο που βοηθάει, βοηθά η αντισηψία, η υγιεινή των χερών και η απολύμανση των αεροπλάνων, αλλά δεν εξαλείφει τον κίνδυνο”. Πρωτίστως, όμως, σύμφωνα με τον Καθηγητή Λοιμωξιολογίας, “για είσοδο στην Ελλάδα τουριστών πρέπει να εξασφαλίζουμε τουλάχιστον την αρνητικότητα ενός γρήγορου τεστ. Να γίνεται ένα γρήγορο τεστ όσων θα μπουν στα αεροπλάνα, για να εξανεμίσουμε τον υπαρκτό πάντα κίνδυνο” δήλωσε.
Απαντώντας αναφορικά με το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης, ο κ. Γώγος τόνισε ότι “προτιμήσαμε σε αυτή τη φάση ως επιτροπή να αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι για τα εστιατόρια και τα μπαρ, για να προετοιμαστούν όπως πρέπει”, γνωστοποιώντας ότι η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έχει ήδη αποστείλει σχετικές “πολύπλοκες” οδηγίες, ώστε οι “ιδιόκτητες και υπάλληλοι εστίαση να τις επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να τις καταλάβουν” πριν την εφαρμογή τους την 1η Ιουνίου.