ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Κάγκουρες...

Τι δεν κατάλαβε ο Χρ. Λούλης

Έναν μάτσο τύπο υποδύεται ο Χρήστος Λούλης στο σποτ της Πολιτικής Προστασίας για τον κορωνοϊό, το οποίο κατέβηκε άρον - άρον. Ο δημοφιλής ηθοποιός παριστάνει έναν κάπως βαρύ τύπο, λίγο άξεστο, ο οποίος, λίγο με ειρωνεία και λίγο με ουφ-με-πρήζει-η-ηλίθια, προσπαθεί να πείσει την καλή του ότι δεν πρέπει να πάνε..
πλατεία γιατί έχει συνωστισμό.
Είναι πολλοί που δεν κατάλαβαν γιατί αυτή η παρλάτα είναι σεξιστική. Τι να λέμε, ορισμένοι δεν ξέρουν καν τι είναι σεξισμός, τον μπερδεύουν με το σεξ. Όμως ο σεξισμός έχει σχέση με το φύλο, δηλαδή τη διάκριση λόγω φύλου. Έχει σχέση επίσης με τα στερεότυπα του άνδρα και της γυναίκας που εδώ αναπαράγονται στην πιο στείρα παραδοσιακή μορφή τους: άνδρας βαρύς και μάτσο, γυναίκα σαχλή. Ο ίδιος ο Λούλης είπε πως δεν το θεωρεί σεξιστικό. Αλλά αν διχάζει, αντί να ενώνει, είπε, τότε ας σταματήσει.
Δεν είναι το μόνο που δεν κατάλαβε ο δημοφιλής ηθοποιός. Δεν κατάλαβε ότι οι ηθοποιοί που καλούνται να συμμετέχουν σε ενημερωτικά σποτ για την πανδημία δεν παίζουν ρόλους, αλλά υποδύονται τον εαυτό τους. Αυτό έκανε ο Σπύρος Παπαδόπουλος, απευθυνόταν ως ο ίδιος ο Σπύρος Παπαδόπουλος. Το ίδιο έκανε ο Θοδωρής Αθερίδης, το ίδιο κάνει και η Βίκυ Σταυροπούλου, που μάλιστα κάνει χιούμορ ακόμα και με το βάρος της. Γι' αυτό άλλωστε συχνά παρεμβαίνουν και τροποποιούν τα σενάρια και τις ατάκες τους.
Αυτό έπρεπε να είχε κάνει και ο Χρ. Λούλης και όχι να βγει να μιλήσει σαν τον χειρότερο κάγκουρα. Μιλάει ο ίδιος μ’ αυτόν τον τρόπο στο σπίτι του;
ΓΓΚ / Αυγή