ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Βαθαίνει η κρίση στο ΕΣΡ

Βαθαίνει η κρίση στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) μετά την ομολογία του προέδρου Αθ. Κουτρομάνου ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής ότι το Συμβούλιο δεν είναι σε θέση να ελέγξει την πολιτική πολυφωνία στους τηλεοπτικούς σταθμούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες χθες το ΕΣΡ συνεδρίασε σε ολομέλεια, με τηλεδιάσκεψη μέσω πιστοποιημένης πλατφόρμας,.. προκειμένου να εξετάσει την καταγγελία του Αλέξη Χαρίτση σχετικά με την πολιτική πολυφωνία στα κανάλια και συγκεκριμένα την απόκρυψη της συνέντευξης Τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το πρόγραμμα «Μένουμε όρθιοι» της 6ης Απριλίου. Η καταγγελία δεν συζητήθηκε.
Προηγουμένως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΕΣΡ Αθ. Κουτρομάνος είχε ειδοποιήσει τα μέλη του ότι δεν θα παραστεί στη συνεδρίαση και ότι ζητάει να απαλλαγεί από τη συζήτηση και την απόφαση για τη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς μπορεί να θεωρηθεί εμπλεκόμενος και για τον λόγο αυτόν προκατειλημμένος.
Το Συμβούλιο συνεδρίασε με προεδρεύουσα την Πόπη Διαμαντάκου, ως αρχαιότερο μέλος κατά την ορκωμοσία. Αποφάσισε δε να μην κάνει δεκτή την αίτηση του προέδρου να εξαιρεθεί από τη συζήτηση.
Άγνωστο παραμένει εάν ο πρόεδρος θα επιμείνει στην απόφασή του ή θα δεχθεί την απόφαση της ολομέλειας και θα επιστρέψει για το ζήτημα της καταγγελίας Χαρίτση. Η καταγγελία θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση της ολομέλειας, χωρίς ακόμη να έχει οριστεί πότε θα πραγματοποιηθεί.
- πηγή: Aυγή