ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Παρά τις... προσπάθειες: Νέο (αρνητικό) ρεκόρ για το δελτίο της ΕΡΤ

Νέο αρνητικό ρεκόρ τηλεθέασης για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 την Τετάρτη 13 Μαΐου. Το μερίδιο τηλεθέασης του δελτίου των 7 το απόγευμα μόλις άγγιξε το 2,7% κατά μέσον όρο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen.
Αυτό σημαίνει ότι, από τους 100 ανθρώπους που 7-8 το βράδυ παρακολουθούσαν τηλεόραση,..
μόνο οι 2,7 ήταν συντονισμένοι στη συχνότητα της ΕΡΤ1. Η δυσαρέσκεια και οι γκρίνιες είχαν αρχίσει νωρίτερα, καθώς τις προηγούμενες μέρες το μερίδιο τηλεθέασης ακολουθούσε επίσης χαμηλές πτήσεις, της τάξεως του 3%-4%.
Και να πεις ότι δεν γίνονται προσπάθειες; Όχι μόνο έναν, αλλά δύο ολόκληρους υπουργούς φιλοξένησε το δελτίο ειδήσεων χθες, και τον Στ. Πέτσα και τη Λ. Μενδώνη. Δεν τα κατάφεραν! Ίσως, αν έβγαζαν τρεις υπουργούς, ποιος ξέρει... «Με τον ήλιο τα βάζω, με τον ήλιο τα βγάζω, τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;» λέει η λαϊκή παροιμία και στην ΕΡΤ οι ιθύνοντες ανταγωνίζονται μεταξύ τους να μην μείνουνε με τον μουτζούρη.
Οι επικεφαλής, υπεύθυνοι για τις ειδήσεις, όπως π.χ. ο γενικός Φ. Καφαράκης, επιδιώκουν να διώξουν από πάνω τους την ευθύνη για το αρνητικό ρεκόρ και, όπως όλα δείχνουν, επιχειρούν να τα ρίξουν στους αρχισυντάκτες, ακόμα και στους ίδιους τους δημοσιογράφους! Η ιδέα για δελτίο στις 7 μ.μ. ήταν καλή όσο διαρκούσε το lockdown. Τώρα όμως, που επιστρέφουμε στην... κανονικότητα;

Γ.Γ.Κ. / Aυγή