ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Συναγερμός στο «Ελπίς» για κορωνοϊό

Τρεις γιατροί και μία νοσηλεύτρια που εργάζονται στο νοσοκομείο Ελπίς βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.
Ήδη γίνεται ιχνηλάτηση των κρουσμάτων ενώ γίνεται απολύμανση στην Καρδιολογική και Παθολογική πτέρυγα του νοσοκομείου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες πριν μια εβδομάδα εισήχθη ασθενής ύποπτο κρούσμα στη..
B' παθολογική κλινική του νοσοκομείου οπού του έγινε τεστ και βγήκε αρνητικό και αμέσως μετά μεταφέρθηκε στη β χειρουργική όπου νοσηλεύονται παθολογικά περιστατικά.
Έπειτα από τρεις ημέρες εμφάνισε συμπτώματα κορωνοϊού και του έγινε και δεύτερο τεστ το οποίο βγήκε θετικό.
Στο νοσοκομείο σήμανε συναγερμός και μπήκε σε καραντίνα η κλινική και 25 γιατροί και νοσηλευτές. Από την πρώτη στιγμή γίνονται τεστ σε γιατρούς και νοσηλευτές και νοσούν μέχρι τώρα δύο ασθενείς, τρεις γιατροί και μια νοσηλεύτρια.
Οι εργαζόμενοι ζητούν το Νοσοκομείο να τεθεί σε καραντίνα και να σταματήσει να εφημερεύει. Ζητούν επίσης να γίνει απολύμανση και τεστ σε όλο το προσωπικό.

Συναγερμός και στη Λάρισα 
 
Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί μεγάλη επιχείρηση, στον οικισμό Ρομά της συνοικίας Νέας Σμύρνης Λάρισας, μετά τον εντοπισμό συνεχόμενων κρουσμάτων κορονωϊού, μεταξύ των κατοίκων, που έχουν σημάνει συναγερμό στον θάλαμο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, όσο και στις αυτοδιοικητικές Αρχές της ευρύτερης περιοχής.
Ειδικότερα, τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο που περιλαμβάνει σαρωτικούς ελέγχους που ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί της Τετάρτης. Παράλληλα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή για να διασφαλίσουν τις εργασίες των ειδικών συνεργείων.