ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Ξεκίνησε η χορήγηση αντισωμάτων σε ασθενείς

Πάσχοντες που νοσηλεύονται με covid-19 σε Αττικόν κι Ευαγγελισμό έλαβαν ήδη αντισώματα από ιαθέντες ασθενείς καθως ξεκίνησε η πειραματική χορήγηση αντισωμάτων από ασθενείς που νόσησαν με κορονοϊό και ανέπτυξαν ανοσία, σε νοσηλευόμενους με covid-19 προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μπορεί να αποτελέσει μία αποτελεσματική..
θεραπευτική μέθοδο. Αλλωστε σε ολόκληρο τον πλανήτη η επιστημονική κοινότητα θεωρεί ότι η προσέγγιση αυτή είναι ελπιδοφόρα και πιθανώς να φέρει θεραπεία για τη νόσο.
Όπως αποκαλύπτει το ethnos.gr, η επιστημονική ομάδα που έχει ξεκινήσει την πειραματική μελέτη, έχει ελέγξει δείγματα από 95 ασθενείς που νόσησαν με κορονοϊό και ιάθηκαν και πλέον επειδή έχουν αναπτύξει αντισώματα δεν μπορούν να ξανακολλήσουν τον ιό ή να τον μεταδώσουν. Από τους 95 αυτούς ασθενείς, οι 37 έχουν κάνει ήδη πλασμαφαίρεση δίνοντας το πολύτιμο υλικό με τα αντισώματα προς χρήση.