ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Μη επαρκή τα μέτρα για τους εργαζόμενους λένε 6 στους 10

Νέα δημοσκόπηση για λογαριασμό του Open ΤV πραγματοποίησε η ALCO  σε δείγμα 1.000 ατόμων από τις 5 έως τις 10 Μαΐου και αποτυπώνει την εικόνα των πολιτών για μια σειρά από θέματα που απασχολούν την κοινωνία μετά το πέρασμα του Covid-19.
Στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων με τη Νίκη Λυμπεράκη η κυβέρνηση αν και παίρνει καλό βαθμό στη διαχείριση της κρίσης..
δεν συγκεντρώνει ανάλογα ποσοστά στα μέτρα οικονομικής στήριξης που έλαβε για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

Στο θέμα των εργασιακών και της στήριξης των επιχειρήσεων σχεδόν 6 στους 10 κρίνουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί ως μη επαρκή, τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τις επιχειρήσεις. Οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι τα οικονομικά μέτρα για τους εργαζόμενους είναι μη επαρκή με ποσοστό 60% και 28% επαρκή. Αντίστοιχα είναι και τα ποσοστά για τις επιχειρήσεις με 59% μη επαρκή και 21% επαρκή.

Την ιδια ώρα ένα μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων (60%) θεωρεί πως τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν μόνο για τους μαθητές που θα δώσουν Πανελλήνιες. Όχι στο άνοιγμα των δημοτικών λέει το 73% των πολιτών που έλαβαν μέρος στην έρευνα.
Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί σταθερά προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ελαφρώς μικρότερο σε σχέση με άλλες δημοσκοπήσεις.