ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Πως την πάτησαν με τη ΝΔ δύο μεγάλες εφημερίδες

Πριν 40 χρόνια και μετα την πτώση της χούντας η ελληνική Δημοκρατία μετρούσε έξι χρόνια ζωής όπως και η Νέα Δημοκρατία. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το κόμμα που είχε ιδρύσει αναζητούσε νέο αρχηγό που θα ανέκοπτε την πορεία του ΠΑΣΟΚ προς την εξουσία.
Οι υποψήφιοι ήταν δύο. Ο άκρως συντηρητικός Ευάγγελος Αβέρωφ, υπουργός Άμυνας και..
ο Γεώργιος Ράλλης που παρά το καρα-δεξιό παρελθόν του εμφανιζόταν ως εκσυγχρονιστής του κόμματος.
Η εκλογή είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 8 Μαΐου. Η αναμέτρηση ήταν αμφίρροπη. Και οι δύο είχαν πιστούς οπαδούς στα μέλη της Κοινοβουλευτικής ομάδας που θα αποφάσιζαν με την ψήφο τους.
Ο Τύπος της Δεξιάς ήταν κι αυτός μοιρασμένος. Η «Καθημερινή» της Ελένης Βλάχου και η «Μεσημβρινή» του Χρήστου Σιαμαντά υποστήριζαν Ράλλη, το συγκρότημα Μπότση, «Ακρόπολις» και «Απογευματινή» ήταν με τον Αβέρωφ.
Μόνο που ο Νάσος Μπότσης, αν και ήταν έξυπνος εκδότης, στην προκειμένη περίπτωση, «πήρε στο λαιμό» του και τις εφημερίδες και τους διευθυντές του. Τη μέρα της ψηφοφορίας και οι δύο κυκλοφόρησαν με τίτλο που μιλούσε για (σχεδόν) σίγουρη εκλογή του φίλου του Αβέρωφ.
- διαβάστε περισσότερα και δείτε δημοσιεύματα της εποχής στο pasatempo.wordpress