ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Tο απύθμενο θράσος των «Αρίστων»

Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος λέγανε οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Η ράβδος στην περίπτωση του διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, ήταν ο σάλος που προκλήθηκε για τον διορισμό του 80χρονου Κωνσταντίνου Πατέρα στην ηγεσία του νοσοκομείου.
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε ο διορισμός του στο εσωτερικό της ΝΔ από τους μνηστήρες που διεκδικούν την ίδια θέση στις..
ΝΟΔΕ και κατ’ επέκταση στο εσωτερικό της ΝΔ.
Πυρά εκτόξευσε η αντιπολίτευση και φιλικά προς τη ΝΔ ΜΜΕ. Τα τελευταία, βέβαια, αντέδρασαν για να προφυλάξουν τη ΝΔ από εξόφθαλμα  ολισθήματα μεγέθους που την εκθέτουν στα μάτια της κοινής γνώμης.
Τα οποία εάν δεν αφορούσαν τον κρίσιμο τομέα της υγείας, θα μπορούσαν να προκαλέσουν γέλια μέχρι δακρύων για πολλές ημέρες.
Για την ιστορία, ο κ. Πατέρας, εκτός από τους δεσμούς του με τη ΝΔ, έχει περάσει από τις λίστες του ΛΑΟΣ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Από τους ΑΝΕΛΛ, είχε ζητήσει ρουσφέτι να γίνει διοικητής νοσοκομείου.
Δεν πραγματοποιήθηκε η επιθυμία του, και τότε, εγκατέλειψε τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Ο Κ. Μητσοτάκης για τη διαδρομή του κ. Πατέρα, αλλά και τον αγώνα του να επιτευχθεί η ευρεία νίκη της ΝΔ, τον διόρισε διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας.
Όμως, ο κουρνιαχτός που ξεσηκώθηκε χάλασε τη δουλειά.
Δεν πειράζει.
Στο μέλλον, μόλις ξεχαστεί η υπόθεση, όλο και κάποια θέση θα βρεθεί για τον ογδοντάχρονο τέως γυμνασιάρχη.
Το απύθμενο, όμως, θράσος της ΝΔ, να δεσμεύεται προεκλογικά για εφαρμογή της αξιοκρατίας και μετεκλογικά να ξεχειλίζουν τα πεπραγμένα της από αναξιοκρατία, λαμβάνει και άλλες προεκτάσεις, ιδιαζόντως ενδιαφέρουσες και επικίνδυνες.
Στο νοσοκομείο Ηρακλείου διορίστηκε διοικητής ο Γιώργος Χαλκιαδάκης. Ο κ. Χαλκιαδάκης έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε 16 μήνες φυλάκιση για έκθεση ασθενών σε κίνδυνο, λόγω αναβολών σε χειρουργεία- και μάλιστα χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών.
Το 2015 εκτελούσε χρέη διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης.
Τότε, το 4χρονο κοριτσάκι, μπήκε για εγχείρηση "κρεατάκια" στο νοσοκομείο του Ηρακλείου και έχασε τη ζωή του.
Η ΝΔ βγήκε στα κάγκελα.
Τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ έπαιζαν για μεγάλο χρονικό διάστημα το θέμα αυτό.
Όχι για να ξεσκεπαστεί η αλήθεια για το θάνατο ενός μικρού παιδιού.
Αλλά γιατί η αναισθησιολόγος που συμμετείχε στην εγχείρηση, ήταν ξαδέλφη του αναπληρωτή Υγείας Παύλου Πολάκη.
Η κατηγορία που εκτόξευε, τότε, η ΝΔ ήταν ότι ο Παύλος Πολάκης κάλυπτε την ξαδέλφη του, για αυτό δεν έδινε εντολή για ΕΔΕ.
Οι ΕΔΕ, όμως, έγιναν και άφηναν υπόνοιες πως στην μικρή, πάνω στον πανικό των γιατρών, δόθηκαν πρόσθετες δόσεις αδρεναλίνης χωρίς να ενημερωθεί η αναισθησιολόγος.
Μέχρι σήμερα, δεν έχει αποδειχθεί το λάθος της αναισθησιολόγου, ξαδέλφης του Π. Πολάκη.
Φαντάζεσθε τι κακός χαμός θα γινόταν, αν μετά τις πρωτόδικες καταδίκες του κ. Χαλκιαδάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Παύλος Πολάκης τον διόριζαν ως διοικητή σε νοσοκομείο;
Ακούσατε στα δελτία των ειδήσεων να παίζει η είδηση του διορισμού σε θέση διοικητή νοσοκομείου, πανεπιστημιακού γιατρού με πρωτόδικη καταδίκη, χωρίς ελαφρυντικά;
Να σηκώνεται αντάρα, έστω σκόνη;
Κυβέρνηση δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε αναπληρωτής Υγείας, ο Παύλος Πολάκης.
Οπότε, η πατρίδα δεν κινδυνεύει.
Όλα βαίνουν «Άριστα» από τους «Άριστους» κυβερνήτες μας.

Κατερίνα Μενεγάτου / Αυγή