ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019

Αντιδράσεις από απόφοιτους του Μωραΐτη σε ομιλία του Άδωνη

Την αντίθεσή τους στην παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη, να παραστεί σε εκδήλωση σχετικά με τον Τουρισμό εξέφρασε ομάδα αποφοίτων γνωστού ιδιωτικού σχολείου
Hεκδήλωση με θέμα «Τουρισμός και νέοι ορίζοντες» πρόκειται να γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου και διοργανώθηκε από τον Σύλλογο αποφοίτων της σχολής Μωραίτη. Κάποιοι, όμως, από τους..
απόφοιτους αντέδρασαν στην παρουσία του κ. Γεωργιάδη, με την αιτιολογία ότι αποτελεί «κεντρικό πρόσωπο προώθησης της ρητορικής μίσους στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες».
Συγκεκριμένα, κάποιοι απόφοιτοι, παλαιοί εκπαιδευτικοί, αλλά και γονείς, έστειλαν επιστολή προς τον Σύλλογο Αποφοίτων της σχολής, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά τους για την πρόκληση στον υπουργό.
Όπως εξηγούν στην επιστολή, η αντίδρασή τους οφείλεται στο ότι ο Άδωνης Γεωργιάδης «Έχει παρουσιάσει και προωθήσει στην εκπομπή του Ελλήνων Έγερσις, το βιβλίο του αυτοπροσδιοριζόμενου ως ναζί και αρνητή του ολοκαυτώματος, Κωνσταντίνου Πλεύρη (…) Ο Άδωνης Γεωργιάδης αναφέρει σε αυτό ως ένα βιβλίο που περιέχει στοιχεία που δεν χωρούν αμφισβήτηση».
Σε άλλο σημείο της επιστολής υπογραμμίζουν ότι ο υπουργός έχει προβεί σε «ξενοφοβική και ρατσιστική ρητορική ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες», και σε συκοφαντική δυσφήμιση και προσβολή της μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου».
Τέλος, καλούν τη διοίκηση της Σχολής Μωραΐτη να ανακαλέσει την πρόσκληση, υπογραμμίζοντας ότι «ένας εκφραστής ρητορικής μίσους και μισαλλοδοξίας δεν έχει θέση στον χώρο του σχολείου, ανεξάρτητα της όποια θεσμικής θέσης κατέχει».

H επιστολή:

- πηγή: ethnos.gr