ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Μιντιακός πόλεμος Γiαννακόπουλου - Μάρη

Ολο και περισσότεροι -άσχετοι- ζητούν την απόλυση δημοσιογράφων, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Μετά τον κυβερνητικό αξιωματούχο Απόστολο Δοξιάδη που ζήτησε την απόλυση δημοσιογράφου των ΝΕΩΝ ήρθε η σειρά του επιχειρηματία και μιντιάρχη Δ. Γιαννακόπουλου που, σύμφωνα με το news247.gr, απαίτησε την απόλυση δημοσιογράφου της..
24MEDIA επειδή ενοχλήθηκε από τις απόψεις του.
Μάλιστα το αφεντικό της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, όπως αναφέρει σημείωμα που ανέβηκε στο news247, προειδοποίησε την διοικηση της 24Μedia ότι αν δεν υπακούσουν, θα τιμωρηθούν. Στην 24Media δεν... υπάκουσαν («η 24MEDIA δεν εκφοβίζεται από κανέναν» ανέφεραν χαρακτηριστικά) και ο Δ. Γιαννακόπουλος, όπως αναφέρει το news247, «εμφάνισε ένα λιβελογράφημα, στο οποίο το μόνο που αληθεύει είναι η ημερομηνία δημοσίευσης και πιθανότατα θεώρησε ότι έπληξε την 24MEDIA».

Συγκεκριμένα στο σημείωμα της μιντιακής εταιρείας του Δημήτρη Μάρη αναφέρεται:
Απέναντι σε απειλές και ανήθικες απαιτήσεις, η 24MEDΙΑ αντιπαραθέτει τις αξίες της, που είναι καθαρές και αδιαπραγμάτευτες.
Όταν τίθεται εκβιαστικά ένα δίλημμα, από όπου και αν προέρχεται, οι επιλογές είναι συγκεκριμένες.
Ή θα απαντήσεις σεβόμενος τις αρχές σου με τις οποίες πορεύεσαι επί χρόνια ή θα υποκύψεις και θα ζεις στη ντροπή.
Η 24MEDIA, πορεύεται με τις δικές της αξίες, χωρίς εκπτώσεις, με πάθος αλλά χωρίς κανέναν φόβο και βρίσκεται ανελλιπώς στο Final - 4 της ενημέρωσης.
Είναι λοιπόν απορίας άξιο, πώς ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος θεώρησε ότι θα μπορούσε να εκβιάσει έναν υγιή οργανισμό που έχει μάθει να λειτουργεί στο φως και όχι στο σκοτάδι, στα ίσια και όχι με ιστορίες που εξαφανίζονται, ντόμπρα και όχι με μισόλογα, με σταθερές θέσεις και όχι με κωλοτούμπες.
Ο κ. Γιαννακόπουλος απαίτησε την απόλυση δημοσιογράφου της 24MEDIA, επειδή τον ενοχλούσαν οι απόψεις του. Προειδοποίησε ότι αν δεν υπακούσουμε, θα τιμωρηθούμε.
Δεν υπακούσαμε.
Εμφάνισε λοιπόν ένα λιβελογράφημα, στο οποίο το μόνο που αληθεύει είναι η ημερομηνία δημοσίευσης και πιθανότατα θεώρησε ότι έπληξε την 24MEDIA.
Κάνει μεγάλο λάθος.
Η 24MEDIA, υποστηρίζει την ελευθερία του λόγου, έχει δημοσιογράφους που λειτουργούν και γράφουν ελεύθερα και δεν εκβιάζεται από κανέναν.
Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να απειλούν, να φιμώνουν και να οδηγούν στην ανεργία, όποιον δεν τους αρέσει, θα εκπλαγούν.
Ακόμα και αν έχουν την ανοχή των αρχών και της Πολιτείας, να είναι σίγουροι ότι η δικιά μας ανοχή απέναντι σε όσους δεν σέβονται την Ελευθεροτυπία και τη Δημοκρατία, είναι μηδενική.
 Η επίμαχη ανάρτηση του μιντιακού ομίλου της DPG ανέβηκε (και κατέβηκε μετ΄από λίγη ώρα) στο σάιτ Νewsbomb υπό τον τίτλο «Δημήτρης Μάρης: Ο "στοιχηματζής", το παράνομο ραδιόφωνο, τα δάνεια και οι offshore στο Γιβραλτάρ». Στο κείμενο αναφερόταν μεταξύ άλλων:
Στενεύει ο κλοιός για τον «στοιχηματζή» που το παίζει εκδότης και την βγάζει «καθαρή» με όλες τις κυβερνήσεις. Τα νέα δάνεια με τις offshore από το Γιβραλτάρ και το παράνομο ραδιόφωνο είναι πλέον σε διαδικασία «κόσκινου» από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Αλήθεια, με την περίπτωση του κύριου Δημήτρη Μάρη που τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται από ιδιοκτήτης στοιχηματικών εταιρειών να αυτοπροβάλλεται ως παράγοντας των Μέσων Ενημέρωσης θα ασχοληθεί κάποιος; Ναι μιλάμε για τον κύριο Δημήτρη Μάρη της 24media που ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον είχε καταγγείλει δημοσίως ως διαπλεκόμενο. Για τον κύριο Μάρη που ήθελε να κάνει μεγάλο όμιλο μέσων ενημέρωσης και αγόραζε ραδιόφωνα και εφημερίδες και μετά τα έκλεινε. Ναι για αυτόν τον κύριο που λειτουργούσε παράνομα ραδιοφωνικό σταθμό χωρίς να έχει δημοσιογραφική άδεια.
Όμως στη ζωή όλα κάνουν κύκλους. Οι πλάτες των εργολάβων και των εφοπλιστών κάποια στιγμή τελειώνουν και έρχεται η ώρα να πληρωθεί το… μάρμαρο.
Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία στρέφεται εναντίον του Sport24.gr (του ομίλου Μάρη) κατηγορώντας το για «στρατευμένη δημοσιογραφία» και «μάταια πυροδότηση έντασης» δηλώνοντας ότι θα κινηθεί δικαστικά εναντίον του αθλητικού portal.
Αφορμή στάθηκε ένα κείμενο που ανέβηκε χθες βράδυ στο Sport24.gr ως επίσημη θέση του, το οποίο με τη σειρά του κατηγορεί τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για «στημένη παράσταση και παιχνίδια συμφερόντων», για τις κινήσεις του στο θέμα του Ρικ Πιτίνο και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Μπάσκετ και του Παναθηναϊκού από τον δεύτερο: «Το θέατρο του παραλόγου που παίζεται με πρωταγωνιστές τον Παναθηναϊκό, την Εθνική Ελλάδας και τον Ρικ Πιτίνο, έχει ονοματεπώνυμο: Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος συμπεριφέρεται ως ιδιοκτήτης όλου του ελληνικού μπάσκετ. Αυτή είναι η θέση του Sport24.gr.»