ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

«Iδιόρρυθμο φαινόμενο» η σεισμική ακολουθία στην Αλβανία

Τι υποστηρίζει ο Ευθύμιος Λέκκας - Στους 21 οι νεκροί


Βομβαρδισμένο μοιάζει το τοπίο στην Αλβανίαύστερα από τον φονικό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ. Όσο περνούν οι ώρες, η αγωνία κορυφώνεται για την τύχη των εγκλωβισμένων κάτω από τα συντρίμμια.
Θρίλερ επικρατεί σχετικά με την τύχη των αγνοουμένων, τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμό..
τους. Η ανησυχία για την αύξηση του αριθμού των θυμάτων είναι μεγάλη, ενώ ήδη οι νεκροί έχουν ανέλθει στους 21 και οι τραυματίες σε εκατοντάδες. Στην πόλη  Τουμάν βρίσκονται οι δύο ομάδες της ΕΜΑΚ που μετέβησαν στην Αλβανία για να βοηθήσουν στους απεγκλωβισμούς.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, που βρίσκεται στην πόλη Τουμάν, χαρακτήρισε αναμενόμενες τις βλάβες στα κτήρια  για το μέγεθος του σεισμού.
Έκανε λόγο για  άθλιες κατασκευές στην περιοχή και τόνισε ότι σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να μείνει κανείς στο σπίτι του.
Αναφερόμενος στη σεισμική ακολουθία στην περιοχή ο κ. Λέκκας μίλησε για "ιδιόρρυθμο φαινόμενο", που σημαίνει ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνουν προβλέψεις και εκτιμήσεις.Τον Σεπτέμβριο με τον σεισμό των 5,6 Ρίχτερ που είχε σημειωθεί στην περιοχή, όλοι εκτιμούσαν ότι είναι ο κύριος σεισμός.