ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Στ. Καπάκος: Ανεπίτρεπτο να υποδεικνύουν κυρώσεις εναντίον δημοσιογράφων

Με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε από κυβερνητικό στέλεχος ο δημοσιογράφος από «Τα Νέα» Δημήτρης Μανιάτης, ο Γ.Γ. της ΕΣΗΕΑ Σταύρος Καπάκος δήλωσε στην ΑΥΓΗ ότι "οι φορείς της εξουσίας δεν επιτρέπεται να υποδεικνύουν κυρώσεις εναντίον δημοσιογράφων, ζητώντας ακόμη και την απόλυσή τους επειδή εκφράζουν την γνώμη τους"..

Αναλυτικά η δήλωση του ΓΓ της ΕΣΗΕΑ:
«Η θεμελιώδης αρχή της πολυφωνίας είναι κατάκτηση της ελληνικής κοινωνίας και κανόνας της δημοκρατικής συνύπαρξης. Η κατάκτηση αυτή ευτελίζεται ορισμένες φορές απο αμετροεπείς αντιδράσεις δημοσίων προσώπων, που ξεφεύγουν απο τα όρια μιας θεμιτής αντιπαράθεσης απόψεων.
Σε κάθε περίπτωση φορείς της εξουσίας δεν επιτρέπεται να υποδεικνύουν κυρώσεις εναντίον δημοσιογράφων, ζητώντας ακόμη και την απόλυσή τους επειδή εκφράζουν την γνώμη τους. Βεβαίως και οι δημοσιογράφοι κρίνονται και επικρίνονται για τις απόψεις τους. Άλλο όμως η κριτική των αποψεών τους ακόμη και η πλέον αυστηρή ενίοτε και άδικη κι άλλο η τιμωρία τους και η υπόδειξη της απολυσής τους. Οι νέοι ή παλαιοί φορείς της εξουσίας, καλό θα κάνουν να προσαρμοστούν στους κανόνες της πολυφωνίας».